Rămâi conectat

Știri

Transformă-ți balconul într-un frumos spațiu verde

Publicat

în

Majoritatea celor care trăiesc la bloc și-au dorit ca măcar o dată în viață să iasă în curte într-o dimineață caldă de vară, să se bucure de verdeață și de aerul curat. Toate aceste lucruri păreau doar un vis frumos, până acum.

Arhitecții și specialiștii în design interior s-au gândit să rezolve eterna problemă a celor care locuiesc la bloc, mai exact absența unui colț verde care să ofere relaxare și pozitivitate. Inspirați de ideile celor care au început să cultive plante comestibile în ghivecele depozitate pe balcon, arhitecții au gândit un tip de balcon care să îi ducă pe proprietari cu gândul la o grădină interioară, în varianta mai mică. Practic, prin transformarea balconului în grădină, agitația urbană este îmbinată perfect cu calmul și liniștea specifice naturii.

Acest colț verde urban nu numai că este plăcut din punct de vedere vizual, dar este benefic și pentru sănătate. Plantele verzi din încăpere au proprietatea de a îmbunătăți calitatea aerului, lucru necesar într-un oraș mare și foarte poluat.

Dacă vrei să dai o nouă utilitate balconului tău și vrei să îl transformi într-un paradis verde, trebuie doar să urmezi 9 pași simpli, potrivit premium imobiliare.

1. Alege plante cățărătoare

Plantele cățărătoare te ajută să îmbraci balconul într-o nuanță de verde, iar aspectul vizual cu siguranță îi va impresiona pe cei care te vor vizita.

2.  Folosește lichenii naturali

Dacă vrei ca atunci când ajungi în balcon să te simți de parcă ai fi pășit în pădure, tot ce trebuie să faci este să aplici licheni naturali pe unul din pereții balconului. Pe lângă aspectul spectaculos, aceștia au proprietatea de a semnala zonele cu umiditate ridicată din locuință.

3.  Creează un perete vertical din flori

Acest perete va fi vedeta din balconul tău. Poți găsi cu ușurință în comerț plante decorative care te vor ajuta să să creezi acest element de decor.

4. Optează pentru plantele aromatice

Poziționate la tine în balcon, plantele aromatice vor avea o dublă utiliate. În primul rând vor completa colțul verde din balconul tău și vor împrăștia o mireasmă îmbietoare, iar în al doilea rând ele te vor ajuta și în bucătărie. Dacă alegi să cultivi cimbrișor sau busuioc în ghiveci, mâncărurile tale vor avea un plus de savoare.

5. Completează florile din balcon cu o plantă tip copăcel

Leandrul sau ficusul sunt  două dintre cele mai inspirate alegeri. Aceste plante au structura unui copăcel și vor completa decorul într-un mod perfect, unde mai pui că sunt și foarte simplu de întreținut.

6.  Alege scaune și măsuțe de lemn

Pentru a menține realismul unei grădini este musai să o completezi cu mobilier special pentru exterior. Alege măsuțele de cafea și scaunele de lemn sau din fier forjat, asta dacă spațiul îți permite.

7. Agață o colivie de tavan

O grădină în adevăratul sens al cuvântului înseamnă și ciripit de păsărele. Dacă nu ai posibilitate să îți cumperi un papagal real, agață de tavan o colivie în care poți pune o pasăre ornamentală.

8.  Amplasează o căsuță pentru păsărele

Căsuța pentru păsărele este detaliul ca va completa perfect aspectul natural al balconului tău.

9.  Cultivă legume pe balconul tău

Dacă îți plac produsele bio, dar prețul lor ți se pare puțin cam piperat, poți alege să ai propriile tale culturi de legume în balcon. Alege niște ghivece mai mari și plantează semințe de diferite legume. Poți alege să cultivi roșii cherry sau ardei.

Sursa: avantaje.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba