Rămâi conectat

Știri

Transalpina a intrat în reparaţii | Cei 74 de kilometri din Alba vor fi refacuti

Publicat

în

Transalpina a intrat în reparaţii. Afla de pe www.radiounirea.ro unde se lucreaza si cat vor dura aceste lucrari.

Lucrările la cei 79 de kilometri de pe teritoriul judeţului Alba ar urma să dureze o lună şi jumătate, timp în care trebuie asfaltată şoseaua şi montate parapetele. În această perioadă, drumul nu va fi închis, dar se va circula cu restricţii.

Lucrările la DN67C, pe teritoriul judeţului Alba, au fost reluate după trei ani, la începutul acestei săptămâni. Reabilitarea întregii porţiuni de 148 de kilometri între localităţile Sebeş, din judeţul Alba, şi Bengeşti, judeţul Gorj, a început în 2009. Trei ani mai târziu, firma constructoare a intrat în insolvenţă.

Contractul cu firma Romstrade a fost suspendat în anul 2012, când lucrările erau finalizate în proporţie de 80%. De atunci, însă, drumul a fost lăsat de izbelişte şi s-a degradat din ce în ce mai tare.

Pentru şoferi, Transalpina s-a transformat într-o adevărată aventură. Drumul este plin de gropi, nu este marcat, iar pe unele porţiuni parapetele lipsesc. Şi proprietarii de pensiuni sunt nemulţumiţi de starea drumului, care alungă turiştii.

Cornel Traian, proprietar pensiune: „Turiştii sunt foarte nemulţumiţi de drumul foarte rău şi ne dau replica că… :domnule, până nu aveţi infrastructură noi în zonă nu mai venim, ne rupem maşinile şi suntem mai mult obosiţi decât să ne recreem”.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că în cel mult o lună şi jumătate şoferii vor putea circula în siguranţă.

Valie Maier, inginer Hidroconstrucţia Sebeş: „Se vor face lucrări de plombare şi de asfaltare pe anumite porţiuni. Vor fi şi montaje de parapeţi metalici în zonele unde aceştia lipsesc. Preconizăm ca în termen de o lună, o lună şi jumătate lucrările să le finalizăm”.

Cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, Transalpina este considerată cea mai înaltă şi mai frumoasă şosea din România. Are o lungime de 148 de km, iar cel mai înalt punct este în Pasul Urdele, situat la peste 2.100 de metri. Drumul străbate judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba.

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Amenzi de aproape 23.000 de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba: Câte permise reținute, infracțiuni și testări la droguri și alcool au fost

Publicat

în

Amenzi de aproape 23 de mii de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 307 persoane și au fost verificate 208 autovehicule.

Au fost constatate 137 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 22.995 de lei.

Au fost efectuate 60 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, au fost reținute 3 permise de conducere, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 infracțiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Câmpeni: Centru Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

Publicat

în

Centru Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, la Câmpeni

Marți 14 mai s-a inaugurat oficial, la Câmpeni, un Centru Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Alba care va funcționa în incinta sediului Poliției Orașului Câmpeni, strada Libertății, numărul 3.

Dacă până acum aici de desfășurau doar activități de preluare și eliberare documente pe linie de înmatriculări auto, de marți, cetățenii din Câmpeni dar și din alte localități din Apuseni vor putea beneficia și de alte servicii.
La sediul din Câmpeni se vor desfășura activități de înmatriculări, transcrieri, radieri sau autorizări provizorii în circulație a autovehiculelor cât și preschimbări de permise de conducere a căror valabilitate administrativă a expirat, furate, pierdute sau deteriorate.
De asemenea, tot la Câmpeni, candidații se vor putea planifica la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere auto, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul central din municipiul Alba Iulia.
De aceste servicii vor putea beneficia circa 60 de mii de locuitori din zona Munților Apuseni (aproximativ 16 % din populația județului Alba).
De asemenea, încă un lucru bun pentru cetățeni este faptul că investigațiile medicale pentru fișele auto pot fi efectuate la Spitalul Orășenesc Câmpeni, în fiecare zi de miercuri între orele 10.00 și 14.00.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Campanie de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării în derulare în Alba

Publicat

în

În Alba, în derulare, campanie de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării

Campania de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării continuă în Alba.

Cea mai recentă acțiune a avut loc vineri 10 mai, la Zlatna, unde s-a derulat o misiune publică de impact în comunitățile vulnerabile.

Parteneri în cadrul activității au fost UAT Zlatna, echipă AMC Zlatna, MF Zlatna – dr. Voichița Varmaga (președinte Asociația Medicilor de Familie Asclepios Alba) și Crucea Roșie filiala Alba.
Având în vedere creșterea susținută a numărului cazurilor de rujeolă și declararea de către Ministerul Sănătății și INSP a stării de epidemie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a desfășurat încă de la începutul acestui an o campanie de informare, educare, comunicare prin intermediul Compartimentului Epidemiologie și Compartimentului Evaluare și Promovare a Sănătății, fiind vizate în principal comunitățile vulnerabile ale județului.
Activitățile de informare, educare, comunicare s-au desfășurat în 50 comunități din județul Alba prin asistența medicală comunitară și școlară.
Parteneri au fost UAT-urile cu asistență medicală comunitară și școlară, rețeaua de asistență medicală primară prin Asociația medicilor de familie Asclepios din județul Alba, Crucea Roșie Română – filiala Alba și mass media locală.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba