Training pentru municipalități, în cadrul Proiectului SIMPLA : ALEA şi Consiliul Judeţean Alba, partenerii români ai proiectului

Adăugat la Știri

ALEA şi Consiliul Judeţean Alba, partenerii români în proiectul SIMPLA, proiect cofinanțat prin programul european Orizont 2020, organizează Cursul de training ”SIMPLA – Energia și mobilitatea planificate împreună” destinat autorităților publice locale.

S-a deschis apelul pentru selectarea autorităților locale – beneficiare ale training-ului din proiectul european SIMPLA – Energia și mobilitatea planificate împreună: municipalitățile cu o populație cuprinsă între 50.000 și 350.000 de locuitori își pot depune cererile de înscriere până în data de 12 mai. Pachetul de instruire oferit include sesiunea de training, seminarii online aprofundate, schimburi de know-how și experiențe la nivel național și european, precum și asistență tehnică dedicată pentru realizarea planurilor de armonizare a PAED și PMUD.

Formularul de înscriere scanat, completat, semnat și ștampilat, împreună cu documentele justificative solicitate, se va trimite prin e-mail la adresa: contact@alea.ro.

’’Simpla, Energia și mobilitatea planificate împreună” este un proiect ce vine in ajutorul autoritatilor locale de a planifica, implementa si finanta politici energetice durabile. De asemenea, prin acest proiect se vor organiza workshop-uri si seminarii  pe tema integrarii inteligente intre cele doua instrumente de planificare locala, Planurile de Actiune pentru Energie Durabila si Planurile de Mobilitate Urbana Durabila. Prin acest proiect s-a creat o punte intre organizatii de cercetare din 6 tari europene, autoritati publice locale si agentii regionale de energie. Prin Proiectul Simpla, se vor organiza in lunile mai si iunie, cursuri pentru functionarii publici in domeniul dezvoltarii multisectoriale integrate in ceea ce priveste energia, transportul, mobilitatea si urbanismul la nivelul comunitatilor locale.  In acest sens se va elabora ghidul Simpla, un observator on line si 30 de planuri integrate pentru pregatirea personalului. Proiectul este adresat oraselor cu o populatie cuprinse intre 50 de mii si 350 de mii de locuitori.

Partenerii sunt Regiunea Autonomă Friuli Venezia Giulia – Italia; Regiunea Toscana – Italia; Compania Promoscience – Italia; Compania STENUM UNTERNEHMENSBERATUNG UNDFORSCHUNGSGESELLSCHAFT FUR UMWELTFRAGEN – Austria; Regiunea Karnten -Austria CIRCE – Centrul de cercetare pentru resurse și consumuri energetice – Spania; Provincia Zaragoza – Spania; Provincia Huelva – Spania; Agenția Locală de Energie Dobrich – Bulgaria; Asociația Autorităților Locale Bulgare de la Marea Neagră – Bulgaria; Agenția Regională de Energie Rea Kvarner – Croația; Regiunea Primorsko Goranska Zupanija – Croația; ALEA – Agenția Locală a Energiei Alba – România; Consiliul Județean Alba – România.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii