În Alba, trafic în condiții de ceață

Adăugat la Știri

ceata-masiniCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Sibiu – Deva, circulația rutieră pe tronsonul kilometric 309 – 369 (Sebeș – Deva) se desfășoară în condiții de ceață densă (vizibilitate redusă sub 100 de metri).

Traficul rutier se desfășoară în aceleași condiții pe arterele rutiere (inclusiv pe autostrada A3 Turda – Gilău) din județul Cluj și în județul Mureș, pe DN15 (E60) Târgu Mureș – Cluj-Napoca. În județul Mureș, în zona orașului Iernut, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, la aproximativ 30 de metri.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări nowcasting în legătură cu acest fenomen, vizate fiind numeroase zone din județe precum Alba, Brașov, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj și Sibiu.

Citește și Cum să conduci mașina pe timp de ceață : Ce să faci ca să eviți un acident

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto care se confruntă cu deplasarea în astfel de condiții să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza la condiţiile concrete de drum (mai ales în cazul unui carosabil alunecos), să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii