Tinerii șahiști Mihnea Costachi și Radu Ţâmpea, la Campionatul Mondial Școlar la șah

Adăugat la Știri

Mihnea Costachi la CM de juniori din RusiaTinerii sahisti albaiulieni Mihnea Costachi si Radu Ţâmpea participă la Campionatul Mondial Scolar, competitie organizata pentru a doua oara in ultimii cinci ani la Iasi, principalul centru sahist din Romania.

Municipiul Alba Iulia este reprezentat in competitie de doi participanti. Mihnea Costachi, elev al Colegiului National „Horea, Closca si Crisan” va lua startul in cadrul categoriei elevi sub 17 ani, fiind cotat ca favorit la obtinerea unei medalii. Radu Ţâmpea, elev al Scolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, are si el sanse la o clasare fruntasa la categoria elevi sub 11 ani.

Competitia, la care participa aproape 600 de sahisti din peste 40 de tari, se va desfasura pe parcursul a 9 runde in sistem elvetian, urmand a se incheia duminica 30 aprilie.

Citește și Care sunt cele mai iubite sporturi

Organizarea acestui turneu in Romania este parte a eforturilor Federatiei Romane de Sah de promovare a introducerii sahului in scoli ca materie optionala. In prezent zeci de mii de elevi si prescolari din Romania studiaza sub diverse forme sportul mintii, cel mai mare numar fiind inregistrat la Iasi, unde peste 7000 de copii studiaza sahul, dar foarte probabil capitala moldava va fi depasita curand de Bucuresti, acolo unde in ultimii ani dezvoltarea sahului scolar a cunoscut un mare avant.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii