Tinerii de 18 ani au șansa să viziteze Europa gratuit: Înscrierile se fac în perioada 12 – 26 iunie

Adăugat la Știri
Tinerii primesc un nesperat cadou de majorat: o luna de calatorit gratuit cu trenul prin Europa. Mai exact, pe platforma de inscrieri a Programului „DiscoverEU”, ei pot obtine abonamente gratuite de 30 de zile ca sa viziteze Europa.
 
„Inscrierile se vor face in perioada 12 – 26 iunie 2018, dar sfatuiesc tinerii doritori sa intre de astazi pe platforma, sa se familiarizeze cu criteriile de selectie si sa lucreze la dosarul de inscriere”, a declarat deputatul european Siegfried Muresan.
„Criteriile sunt simple. In primul rand, fiecare posibil beneficiar trebuie sa aiba varsta de 18 ani la 1 iulie 2018 si sa aiba nationalitatea unuia dintre cele 28 de state membre ale UE. Asadar, eligibili sunt tinerii cu cetatenie UE nascuti intre 2 iulie 1999 si 1 iulie 2000 inclusiv.
In al doilea rand, tinerii alesi trebuie sa prezinte un itinerariu de calatorie care poate sa dureze, de la o zi, la 30 de zile. Calatoria trebuie sa aiba loc in perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 si sa cuprinda minimum o destinatie din alta tara decat tara in care incepeti calatoria si maximum 4 tari in plus fata de tara din care porniti. Puteti alege ca destinatie oricare dintre cele 28 de state membre UE.
De asemenea, tinerii se pot inscrie individual sau un grup de maximum 5 persoane. In final, ei vor trebui sa raspunda la un chestionar cu 5 intrebari despre Anul european al patrimoniului cultural 2018 si initiativele UE dedicate tinerilor. Calatoria se va face in mare parte cu trenul, dar, in cazuri exceptionale, pentru destinatii in care ei nu pot ajunge cu trenul, se pot folosi si alte mijloace de transport.
Citește și Orașul Alba Iulia, nu se află în topul preferințelor tinerilor de a se muta pentru un job

In total, se vor alege 15.000 de castigatori din toate statele membre, iar locurile sunt distribuite proportional cu populatia tarii. Asadar, pentru Romania se vor aloca circa 750 de abonamente in aceasta prima sesiune, deci aveti toate sansele sa fiti selectati. Comisia Europeana va fi responsabila cu selectarea castigatorilor care vor fi anuntati la inceputul lunii iulie.

Programul are alocata o finantare, in premiera, de 12 milioane de euro in Bugetul UE 2018.

Sursa.portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii