Timbrul de mediu, inclus în preţul carburanţilor

Adăugat la Știri

timbru mediuTimbrul de mediu va fi inclus în preţul carburanţilor. Este vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, care vor ajunge în conturile administrate de Ministerul Mediului, autoritate care are de restituit taxele percepute până acum.

Soluția constă în modificarea legislației după principiul „poluatorul plătește”, astfel încât cumpărătorii de autovehicule să nu mai plăteasca taxa, declarată ilegală de UE, ci aceasta să fie conținută în prețul carburanților.
Potrivit acelorași surse, e vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, bani care vor ajunge în conturile administrate de Ministerul Mediului, autoritate care are de restituit taxele percepute până acum.

Citește și Calculator oficial timbru de mediu 2016: Cât vei plăti în acest an pentru taxa auto?

În perioada 1 ianuarie — 31 martie 2016, suma colectată la Fondul pentru mediu din taxa de timbru pentru autovehicule este în valoare de 168 milioane lei.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis în data de 9 iunie 2016 că taxa de primă înmatriculare percepută de România cumpărătorilor de mașini este ilegală din punct de vedere al legislației UE, după ce România a extins-o și la autovehiculele noi pentru a evita discriminarea pentru care mai fusese o dată condamnată.

Sursa:cursdeguvernare.ro și economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii