Țigările care au capsule aromate în filtru şi cele mentolate, interzise la comercializate etapizat, până în anul 2019

Adăugat la Știri

tigariCamera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege al Guvernului care prevede interzicerea ţigărilor care au capsule aromate în filtru şi a celor mentolate. Mai exact, ţigările mentolate vor mai putea fi comercializate până în 2019. Vor dispărea însă de pe piaţă cele cu capsulă, iar pachetele cu astfel de ţigări care se află în acest moment pe piaţă vor putea fi puse în vânzare până la 20 mai 2017, a explicat Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii pentru Controlul Tutunului.

Cu dată intrării în vigoare a legii producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform noilor reguli”, a declarat Magdalena Ciobanu. Totodată, noul pachet de ţigări va avea o imagine grafică pe 65% din suprafaţă pachetului, potrivit realitatea.net.

Citește și La ce vârstă se apucă românii de fumat și câți au renunțat la țigări : Sondaj

Aceste imagini voi fi pe ambele fete pentru că nu va fi posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun. Ele vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo în aşa fel încât oamenii să nu se mai obişnuiască cu imagiile şi să fie surprinşi de alte imagini”, a mai spus expertul din Ministerul Sănătăţii pentru controlul tutunului. Potrivit acesteia, pachetele inscripţionate conform vechilor reguli pot fi comercializate până la 20 mai 2017.

Camera Deputaţilor este for decizonal în acest caz, după vot proiectul urmând să fie trimis spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. După ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial, prevederile vor intră în vigoare după 30 de zile.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii