Rămâi conectat

Știri

Temperaturi ridicate în următoarele zile, însă nu scăpăm de ploi: Prognoza meteo pentru întreaga săptămână

Publicat

în

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în următoarele zile, însă nu scăpăm de ploi.

PROGNOZA meteo pentru intervalul 30.09.2018 ORA 21 – 01.10.2018 ORA 09

 În nordul, centrul și nord-estul teritoriului în condiții de cer mai mult senin, vremea va fi rece pentru această dată, iar în zonele joase izolat se va forma ceață. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, cerul va prezenta înnorări temporare și mai ales în a doua parte a nopții va ploua slab, local în Dobrogea și cu totul izolat în Muntenia și Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul
Banatului și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -3 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 14 grade. Se va produce brumă, pe arii restrânse în estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei.

PROGNOZA meteo pentru intervalul 01.10.2018 ORA 09 – 02.10.2018 ORA 09

În jumătatea de sud-est a țării, valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp, iar spre seară și noaptea, cel mai probabil în Dobrogea și sud-estul Munteniei, izolat se vor totaliza peste 30…35 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului, iar minimele se vor situa, în general, între 4 și 14 grade. Izolat, dimineața și noaptea va fi ceață.

PROGNOZA meteo pentru intervalul 02.10.2018 ORA 09 – 03.10.2018 ORA 09

Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei, când va mai ploua slab, local în extremitatea de sud-est și izolat în rest, cu precădere în zonele de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului, în zona montană înaltă din nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade, iar cele minime în general între 4 și 14 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

PROGNOZA meteo pentru intervalul  03.10.2018 ORA 09 – 04.10.2018 ORA 09

Vremea va continua să se încălzească în sudul și sud-estul țării, unde va deveni caldă pentru începutul lunii octombrie, iar în rest valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări și izolat ploi slabe, în nordul, nord-estul teritoriului, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte și trecător în celelate regiuni. Temperaturile maxime, se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai mari valori în sud-est, iar cele minime, în general, între 5 și 15 grade. Izolat va fi ceață.

PROGNOZA meteo pentru intervalul 04.10.2018 ORA 09 – 05.10.2018 ORA 09

În cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile nordice și nord-estice, precum și în zona de munte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în nordul, estul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime în general între 1 și 11 grade. Izolat se va semnala ceață, iar în depresiunile intramontane vor fi condiții de brumă.

TENDINŢA evoluției vremii pentru intervalul 05.10.2018 ORA 09 – 08.10.2018 ORA 09

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Condițiile de ploaie vor fi mai ridicate în regiunile vestice, spre sfârșitul intervalului.

Sursa:romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba