Rămâi conectat

Știri

Temperaturi în prag de caniculă. Posibile ploi, vijelii şi grindină spre seară

Publicat

în

Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creștere în mare parte din țară și disconfort termic în accentuare cu precădere în vest și sud-vest, unde ITU ar putea atinge și depăși izolat pragul critic de 80. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în special în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 34 de grade. În Capitală, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în ușoară creștere și disconfort termic în accentuare. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade.

MARŢI. Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creștere în mare parte din țară și disconfort termic în accentuare cu precădere în vest și sud-vest, unde ITU ar putea atinge și depăși izolat pragul critic de 80. Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului), deși mai reduse ca intensitate față de zilele precedente, se vor semnala în special în a doua parte a zilei și în orele serii, în nordul și nord-vestul teritoriului și în toată zona montană și pe arii mai restrânse în rest. Izolat, în special în Maramureș, ploile vor fi torențiale și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

MIERCURI. În vestul, sud-vestul, nordul și parțial centrul țării, precum și la munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și punctiform căderi de grindină. Local se vor cumula și cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, iar pe arii restrânse disconfortul termic (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80, cu precădere în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

JOI. În regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că pe arii restrânse se pot cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat, iar regimul termic se va menține ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VINERI. Vremea va fi în continuare instabilă în jumătatea de vest a țării, unde se vor semnala averse, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII. De sâmbătă, valorile termice se vor situa în general ușor peste mediile obișnuite ale perioadei. Local și temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor, scrie romaniatv.net.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba