Telefonul, interzis și pentru bicicliști sau pentru cei care conduc căruțe și scutere: Amenzi de până la 1.160 de lei

Adăugat la Știri

O nouă ordonanță care aduce modificări Codului rutier, care a fost adoptată luni, reglementează mai multe aspecte care vizează conducătorii auto dar și cei care conduc vehicule care nu necesită permis auto.

Noua ordonanță reglementează utilizare dispozitivelor mobile în timpul condusului, atât a șoferilor de autovehicule sau motociclete dar și a celor care se deplasează cu bicileta, trotineta, scuter-ul etc.

În noua prevedere sunt prevăzute sancțiuni aspre pentru utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive mobile în timpul deplasării.

Cei vizați nu sunt doar șoferii ci și cei care conduc vehicule care nu necesită permis de conducere, precum, biciclete, trotinete, căruțe sau scutere.

Amenzile în cazul acestora sunt cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

În ordonanță scrie că: „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia”.

Pentru aplicarea noilor prevederi, ordonanța mai trebuie doar să fie publicată în Monitorul Oficial, scrie dcbusiness.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii