Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia, prezent la un festival din Brașov cu ”Povestea lui Muck cel Mic”

Adăugat la Știri

teatrul prichindelTeatrul de Păpuși Prichindel din  Alba Iulia a fost selecționat la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii ARLECHINO 66 – Caravana Poveştilor care se desfăşoară în perioada 31 mai  – 5 iunie 2016 la Brașov. Teatrul din Alba Iulia va participa cu spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, recent premiat la festivalul Internațional de Animație Guliver de la Galați, spectacolul ce se va juca astăzi la Brașov.

Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative. Todor Valov, regizor

Ioana Bogățan, directorul teatrului prichindel Alba Iulia , la Unirea FM : ”Noi mai suntem selectionați la câteva festivaluri din țară, cum este cel de la Cluj, din octombrie , și cel de la București, din noiembrie. O să mai participăm la încă două festivaluri, la Brașov și Oradea. Acestea nu sunt concurs. Sunt curioasă ce premii va mai lua acest spectacol, cum vor aprecia și celelalte jurii acest spectacol , care a provocat foarte mult trupa teatrului.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii