Taxă pentru cetățenii care vor să intre în spațiul Schengen

Adăugat la Știri

schengenUniunea Europeană vrea să introducă un sistem de înregistrare a călătorilor din afara spaţiului comunitar care nu au nevoie de viză. Milioane de turişti şi oameni de afaceri din peste 60 de țări, inclusiv americani sau japonezi, care doresc să viziteze Europa vor trebui să se înregistreze online în avans.

Ei vor avea la dispoziţie un formular, care costă 5 euro, şi în care vor trebui să completeze date obişnuite legate de identitate, dar şi să spună dacă au călătorit de curând într-o zonă afectată de vreo epidemie sau de război.

Informaţiile vor fi verificate într-o bază de date şi dacă profilul ridică probleme de securitate, acestor cetăţeni le-ar putea fi interzisă intrarea pe teritoriul Uniunii Europene. Sistemul care va costa aproximativ 200 de milioane de euro, va fi gata în 2020.

Citește și România, locul doi în lume în topul ţărilor cu cea mai mare migraţie a populaţiei

„Este vorba de protejarea frontierelor noastre internaţionale şi externe, de securitatea internă şi pentru a ne asigura că putem în mod eficient călătorii care nu au nevoie de viză, dar prezintă un riscuri în ce priveşte imigraţia ilegală, securitatea şi pentru sănătate. Dacă un comportament ridică semne de întrebare, autorizaţia de călătorie poate fi revocată în orice moment pe parcursul celor cinci ani. Acest sistem este bun pentru autorităţi şi este bun pentru călători. Închizând această breşă, ne protejăm pe noi”, a explicat Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

America şi Canada au deja un sistem similar de control online, potrivit digi24.ro. În statele unite, străinii trebuie să plătească 14 dolari, iar în Canada, 5 dolari.

Sursa:realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii