Târgul liceelor și meseriilor, pe 19 mai, la Alba Iulia

Adăugat la Știri

Toți elevii claselor a 8 a din școlile județului vor fi  îndrumați în alegerea viitoarei cariere.

În acest sens va fi organizată  cea de a 3-a ediție a Târgului liceelor și meseriilor, o acțiune de informare a elevilor, de orientare școlară și profesională.

Elevii vor afla informații despre fiecare unitate de învățământ, astfel încât, la finalul studiilor gimnaziale, să poată să aleagă școala sau disciplina favorită și implicit cariera profesională dorită. In cadrul acestui eveniment, liceele vor prezenta oferta educationala pentru nivel liceal și profesional. De asemenea, elevii și părinții vor fi îndrumați de către profesori psihopedagogi către o orientare profesională conform intereselor și aptitudinilor personale.

Târgul liceelor și meseriilor va fi organizat în această lună, în mai multe locații din județ. În data de 15 mai, evenimentul va fi organizat la Cugir și Sebeș, iar în 16 mai la Câmpeni. Blajul va fi gazda târgului pe data de 17 mai, iar Aiudul pe 18 mai. La Alba Iulia, Târgul liceelor și meseriilor va avea loc în 19 mai.

Citește și „Caravana meseriilor” o campanie de consiliere şi orientare profesională a elevilor din Alba

În perioada aceasta, profesorii consilieri școlari din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională CJRAE, din cabinetele școlare de asistenţă psihopedagogică, vor desfăşura activităţi de consiliere şi orientare cu elevii de clasa a VlII-a și părinţii acestora, pentru a-i ajuta în alegerea opțiunii de continuare a studiilor. Accentul se va pune pe acei elevi care văd ca alternativă în continuarea studiilor şi învăţământul profesional cu durata de 3 ani.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii