Rămâi conectat

Știri

„Tabăra naţională de istorie și comunicare – Alba Iulia unește tinerii din Romania 2018”, în 12-18 august, la Centrul de Agrement Arieșeni

Publicat

în

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Alba organizeaza in perioada 12-18 august  2018 „Tabăra naţională de istorie și comunicare – Alba Iulia unește tinerii din Romania 2018”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Arieșeni, un eveniment ce constă într-o serie de ateliere zilnice si un program interactiv.

Tema principala a taberei este cunoasterea istoriei, in special a evenimentelor din 1 Decembrie 1918 si dezvoltarea activitatilor de grup, prin imbunatatirea comunicarii.

Tematica taberei porneste de la cunoasterea evenimentelor istorice , dar pune accent pe conştientizarea şi responsabilizarea elevilor cu privire la importanţa istoriei in general si a zilei de 1 Decembrie 1918 in special, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Vizitele in locurile incarcate de istorie vor alterna cu ateliere de comunicare, in care se vor impartasi impresii, cunostinte legate de locurile vazute si de evenimentele istorice petrecute pe acestea, intelegerea si interpretarea acestor evenimente si a trairilor personale legate de acestea.

Toate costurile de cazare si  masă sunt gratuite, acoperite de către organizatori cu finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului. Tinerii participanți vor trebui să suporte costul intrarilor  la obiectivele turistice ( pestera Ursilor , pestera Meziad, pestera Rosia, Ghetarul de la Scarisoara)  si cheltuielile de transport dus-întors până la Centrul de Agrement Arieșeni. Transportul din Alba Iulia la Arieșeni și retur se realizeaza organizat, cu autocar taxat, contra cost.

Numar de locuri disponibile: 60.

Condiții de participare (sunt și criterii eliminatorii – vezi anexa 1.4 atașată):

  • să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ)
  • vârsta: 10-20 ani;
  • cetăţeni români cu domiciliul în România;
  • să fie apţi din punct de vedere medical;
  • să aibă acordul scris al părinţilor, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor);
  • să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2018.

Dosarul de selecţie va cuprinde:

  • Copie act identitate (CI sau CN);
  • Formular înscriere (este atașat mai jos – anexa 1.3)
  • Adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;
  • Acord parental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul este atașat);
  • Diplome/certificate/adeverinţe/contracte de voluntariat/recomandări, etc.- în copie.
  • Adeverință de elev din partea unității de invățămant unde sunt înscriși.

Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Alba în format electronic (scan), sau prin poștă, iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

Înscrierile se fac personal la sediul Instituție, prin e-mail la [email protected], sau prin poștă la adresa: DJST Alba, str. Dr.Ion Rațiu, nr. 34, Alba Iulia, jud. Alba.

Înscrierile se fac pana in data de 29 iunie 2018.

Relaţii suplimentare puteţi solicita la telefon 0258/832768, 0258/834510, sau e-mail: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba