Subvenții de până la 300 euro pe lună pentru firmele care vor lua ucenici și stagiari: Proiect

Adăugat la Știri
tineri muncitori​Firmele care vor incadra la lucru ucenici sau stagiari vor putea primi subventii de 250 de euro, respectiv 300 de euro pe luna, de persoana, pentru acoperirea salariului, potrivit unui proiect de lege trimis recent de Guvern la Parlament.

Proiectul de lege vizeaza modificarea Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a leii 335/2014 privind efectuarea stagiului de practica pentru absolentii din invatamantul superior.
Proiectul prevede, printre altele:

  • Angajatorul care incheie un contract de ucenicie, in conditiile prezentei legi, beneficiaza la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contracului de ucenicie de o suma in cuantum de 1.125 de lei/luna (250 euro), acordata din bugetul asigurarilor de somaj, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie”. Contractul de ucenicie va ptea fi incheiat pe 1 an, 2 ani sau 3 ani.

Aceasta prevedere reprzinta o majorare a subventiei, pentru ca in prezent statul poate acorda angajatorilor doar 300 de lei pe luna (60% din indicatorul social de referinta), suma considerata insuficienta pentru a incuraja agentii economici sa incadreze ucenici.

Citește și Stimulente financiare pentru ucenici şi angajatori

  • Prin acest proiecte de lege ar urma sa se faciliteze si acordarea de subventii de 1.350 de lei pe luna (circa 300 de euro pe luna), pentru acoperirea salariilor absolvenilor de facultate, incadrati in programe de stagiu. Stagiile ar urma sa dureze pana la 6 luni, cu subventiile.

Si aici ar veni o majorare substantiala, pentru ca in prezent statul poate acorda subventii din bugetul asigurarilor de somaj de numai 750 de lei pe luna pentru stagiari (150% din indicatorul social de referinta).

Sursa:startupcafe.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii