Rămâi conectat

Social-Economic

Studiu: Europenii preferă să cumpere produse cu durată mare de folosinţă

Publicat

în

Majoritatea europenilor preferă să cumpere produse cu durată mare de folosinţă, char dacă trebuie să plătească mai mult pentru a le avea. Aceasta este concluzia unui studiu făcut de Comitetul Economic şi Social European. Citește mai mult pe radiounirea.ro

Studiul intitulat „Efectele pentru consumatori ale afişării duratei de utilizare a produselor  se bazează pe răspunsurile la aproximativ 3000 de participanţi.  90% dintre aceştia au afirmat că sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru de pildă, o maşină de spălat vase, cu o durată de viaţă mai mare de doi ani, în medie, ei au spus că ar plăti cu cel puţin 100 de euro mai mult pentru un astfel de produs. Desigur, rezultatele arată că suma pe care consumatorul este pregătit să o plătească pentru un produs mai durabil evoluează în funcţie de PIB-ul ţării în care locuieşte.

Se pare că francezii sunt mai sensibili la informaţiile cu privire la durata produselor, o creştere de 118% a cifrelor de vânzări la produsele care furnizează aceste date departe de belgieni şi olandezi, plus 45%,. ca să nu mai vorbim de cehi, plus 39%, şi spanioli, plus 32%.

Studiul oferă şi informaţii cu privire la tipurile de etichetare care funcţionează, de exemplu, etichetele care prezintă consumul de energie al aparatelor, de la A la G, sunt cele mai eficiente în ce priveşte creşterea vânzărilor. O mare problemă rămâne uzura morală planificată a produselor, iar cercetarea arată că europenii se opun categoric acestei practici.

Ea îmbracă mai multe forme, dar cea mai periculoasă pentru consumatori rămâne programarea de către fabricant a defectării produsului astfel încât să provoace scoaterea lui din uz. Au fost astfel de cazuri dovedite ca de exemplu, imprimante programate să se defecteze după un anumit număr de utilizări. Astfel, producătorul îşi asigura clientela pentru serviciile de mentenanţă sau grăbea epuizarea stocurilor şi procesul de producţie.

Autorii studiului mai atrag atenţia şi asupra unei practici des întâlnite la producătorii de softuri. Aceştia utilizează programe informatice care nu mai funcţionează din momentul actualizării unui sistem de operare determinând consumatorul mai curând să înlocuiască produsul decât să-l repare, printre altele, din cauza duratei şi a preţului reparaţiei.

Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba