Studiu: Alertele de securitate de pe calculator sunt ignorate de utilizatori

Adăugat la IT

copil_jocuri_calculatorPotrivit studiului, 90% dintre utilizatori ignoră alertele de securitate. De asemenea, 74% ignoră mesajele atunci când sunt pe cale să închidă browserul de internet, 79% le ignoră atunci când urmăresc un fișier video și 87% lasă deoparte mesajele atunci când încarcă anumite fișiere.

Cercetători de la Brigham Young University din statul american Utah în colaborare cu o echipă de ingineri de la Google Chrome, arată că mult prea des mesajele care atrag atenția asupra unor chestiuni de securitate a sistemului informatic apar în timpul unor procese precum tastarea, rularea unui fișier video sau încărcarea unui fișier.

Cercetătorii au denumit procesul interferența sarcinilor duble. De obicei, actualizarea unui program îl deranjează pe utilizator când acesta are ceva important de făcut, iar majoritatea închid mesajul respectiv uneori fără să-l citească.

Studiul a vizat monitorizarea unui număr de utilizatori care lucrau la calculator în timp ce erau afișate mai multe mesaje de avertizare iar un scanner măsura activitatea lor cerebrală.

Autorii studiului au cerut dezvoltatorilor de programe să găsească modalități prin care să optimizeze actualizările de securitate, astfel încât oamenii să le citească și să acționeze în consecință.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii