Studiu. 70% dintre români pretind că înțeleg termenii tehnici, însă nu știu semnificația lor

Adăugat la Știință și Tehnologie

Iubim tehnologia, dar nu știm să o folosim la adevăratul potențial. Aceasta este concluzia unui studiu dat publicității astăzi de cei de la Samsung Electronics Europa. Deși utilizează tehnologia mult mai mult decât o făceau în anii trecuți, aproape 70 la sută dintre români pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice. În realitate, însă, unii termeni, cum sunt cloud sau emoji, produc confuzie. Citește mai mult pe radiounirea.ro

smartphone-312816_640Creşterea interesului pentru dispozitivele inteligente în rândul utilizatorilor români este vizibilă, drept dovadă, numai anul trecut românii au cumpărat 3,2 milioane de telefoane inteligente pe care le folosesc zilnic. Atât doar că nu le folosesc la adevărata lor capacitate tocmai pentru că tehnologia nu se limitează la Facebook şi e-mail.

Un studiu dat publicității astăzi de cei de la Samsung Electronics Europa arată că două treimi dintre români pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice, deși în realitate nu le cunosc. Mulți dintre utilizatori nu știu, de pildă, la ce foloşte cloud-ul şi cum pot stoca date cu ajutorul lui. Cei care ştiu să îl folosească au acces la informaţiile salvate de ei indiferent de calculatorul pe care îl folosesc. Singura condiţie este accesul la internet.

Interesant este că cei care admit cel mai des că nu stăpânesc tehnologia sunt cei cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani. Adică exact generația care are cel mai des acces la dispozitivele inteligente. Aleg însă să le folosească pentru reţelele de socializare şi cel mult e-mail.

Chiar și în aceste condiții, tehnologia este mult mai prezentă în viața românilor decât era în urmă cu câțiva ani.

61% dintre utilizatori spun că acum folosesc mult mai des dispozitivele inteligente decât obișnuiau să o facă în urmă cu doi ani, iar 21 la sută dintre aceștia spun că fără gadgeturi s-ar simți pierduți. Având în vedere că 41 la sută dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani își verifică smartphone-urile de peste două sute de ori în 24 de ore, cifrele sunt explicabile.

Cât despre aplicațiile folosite de români, studiul celor de la Samsung arată că 26 la sută dintre aceștia le folosesc pe cele de navigație și hărți. Următoarele în topul preferințelor sunt cele de tip calculator și cele pentru camere foto. Adică aplicațiile pe care fiecare telefon inteligent le are instalate încă din fabrică.

Sursa: digi24.ro

Mihai Bantea

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0729.399.898
e-mail: bantea.mihai2008@gmail.com

Facebook 

Comentarii