Rămâi conectat

Educație și Cultură

Studenţii albaiulieni vor participa, timp de două zile, la Conferința Internațională „Managementul Carierei”

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia va organiza în perioada 4-6 noiembrie 2015,  Conferința Internațională „Managementul Carierei”. La evenimentul, care a ajuns la a treia ediție vor participa toți cei interesați de dezvoltarea personală: studenți, angajați sau angajatori.

La conferință vor fi prezente atât persoane din țară cât și din străinătate, respectiv reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universității Româno – Germane dinSibiu, Universității din Petroșani, Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universității din Oradea, Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Czestochowa (Polonia), Hebrew University of Jerusalem (Israel).

Prima zi a conferinței cuprinde trei workshop-uri, respectiv: „De pe băncile universității către profesionalism și performanță”, Workshop dedicat studenților, invitat: Dl. Tiberiu Țăran, Director General al Hotelului „Cetate” din Alba Iulia; Reconversia profesională: realitate sau vis? Model de bună practică, speaker: Dna. Laura Popescu, personal trainer; Workshop despre primii pași spre succesul în carieră, trainer: Dl. Felix Crișan, Co-fondator Netopia.

Pe parcursul celei de a doua zile, studenții vor avea șansa să audieze, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, prelegeri ale unor recunoscuți specialiști în domeniul resurselor umane și antreprenoriat, respectiv: Dl. Ing. dr. Ioan Popa, Director General, TRANSAVIA S.A.; Dna Iulia Săvuțiu, Manager resurse umane, S.C.VERLA SRL, Freelancer; Dl. Dr.ing. Adrian Gherasin, Manager Mentenanță, Dna. Oana Tatiana, Manager Resurse Umane, STAR TRANSMISSION CUGIR; Dl. Felix Crișan, Co-fondator NETOPIA; Compania IPEC, Dna. Claudia Bica, Şef Departament Resurse Umane.

În a doua zi a conferinței sunt așteptați peste 500 de participanți (similar cu numărul participanților ediției de anul trecut), în cea mai mare parte studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de la toate facultățile și specializările existente.

A treia zi va cuprinde o sesiune plenară de prezentare a unor lucrări științifice în domeniul managementului carierei, sesiune care va debuta cu prezentarea Municipiului Alba Iulia pentru invitații din țară și din străinătate, moment prezentat de către Conf.univ.dr. Mihai Gligor, Director al Departamentului de Istorie al UAB.

În continuarea sesiunii științifice, va avea loc Masa rotundă cu tema: Parteneriatul Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană, la care sunt așteptați studenți, absolvenți, angajatori, cadre didactice, precum și toți cei interesați.

Ca și la ediția de anul trecut, această masă rotundă beneficiază de implicarea membrilor Asociației Alumni UAB și va fi moderată de către Dl. Drd. Lucian Docea, manager proiect, care cunoaște foarte bine realitățile pieței muncii, fiind un colaborator constant al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe parcursul ultimilor ani.

Programul va fi încheiat cu teleconferința ”Helping clients make better career decision”, destinată specialiștilor în consiliere vocațională, susținută de către Dl. Prof. Itamar Gati, Phd., Hebrew University, Israel.

Organizatorii îi așteaptă pe toți cei interesați de activitățile conferinței. Participarea este gratuită, condiționată de ridicarea unei invitații de participare de la sediul organizatorului CICOC-UAB (Alba Iulia, Rectorat-Palatul Apor, Parter). Invitațiile se pot ridica în zilele de 30 octombrie, 2 și 3 noiembrie, în intervalul 08.00-16:00. Participanții la conferință vor primi certificate de participare.

PROGRAM

4 noiembrie 2015

10:00-12:00 – Tiberiu Țăran, Director General al Hotelului Cetate din Alba Iulia, Sala: Aula Mică

De pe băncile universității către profesionalism și performanță, Workshop dedicat studenților

10:00-12:00 – Laura Popescu, personal trainer

Reconversia profesională: realitate sau vis? Model de bună practică, Sala Senatului UAB

14:00-16:00 – Felix Crișan, Co-fondator Netopia, Workshop despre primii pași spre succesul în carieră, Sala A9

5 noiembrie 2015

Participarea la conferință în ziua de 5 noiembrie este condiționată de ridicarea invitației de participare (gratuită) de la sediul CICOC-UAB (Palatul Apor, parter), începând cu data de 30.11.2015

08:30- 09:00: Înregistrarea participanților la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

09:00-09:30 – Deschiderea Conferinței. Cuvânt de bun venit din partea organizatorilor și a invitaților

09:30- 10:30 – Iulia Săvuțiu, Manager resurse umane, S.C.Verla SRL, Freelancer

10:30-11:40 – Dr.ing. Adrian Gherasin, Manager Mentenanță, Oana Tatiana, Manager Resurse Umane

Star Transmission Cugir

11:40-12:00 Coffee break (incinta Casei de Cultură a Sindicatelor)

12:00-14:00 – Dr. Ioan Popa, Director General, TRANSAVIA S.A.

14:00-14:30 – Sandwich break

14:30-15:30 – Felix Crișan, Co-fondator Netopia

15:30-15:40 – Coffee break

15:40-16:40 – Compania IPEC, Claudia Bica, Şef Departament Resurse Umane

16:40-17:00 Închiderea primei zile a Conferinței. Acordarea certificatelor de participare

6 noiembrie 2015

09:00-09:30, Sala Senatului UAB

Welcome in Alba Iulia!

Prezentare a Municipiului Alba Iulia pentru invitații din țară și străinătate

Prezintă: Conf.univ.dr. Mihai Gligor, Director al Departamentului de Istorie al UAB

09:30-10:00, Sala Senatului UAB – Deschidere sesiune de prezentare lucrări științifice

10:00-12:30, Sala Senatului UAB; Prezentarea lucrărilor pe secțiuni

12:30-14:00, Sala Senatului UAB; Masă rotundă cu tema: Parteneriatul Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană

Invitați: studenți, absolvenți, angajatori; Moderator: Ec. Lucian Docea

13:00-14:00, Sala Aula Mică; Tele-conferință Helping clients make better career decision destinată specialiștilor în

consiliere vocatională; Speaker: Prof.Itamar Gati, Phd., Hebrew University, Israel

Conferința Internațională ”Managementul Carierei” este organizată de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB), coordonat de Dir.Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, împreună cu Universitatea Czestochowa din Polonia, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia. Partenerii manifestării sunt: Centrul Europe Direct Alba Iulia, ANTREC Filiala Alba, Hotel Transilvania, Asociația ALUMNI-UAB, Fundația Comunitară Alba, Pensiunea Poarta Raiului, DN Agrar, Pensiunea Casa Bună Gârbova, AJOFM Alba, Fundația PAEM, Liga Studenților UAB.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Igiena orală, promovată în rândul preșcolarilor și elevilor din Sebeș

Publicat

în

Promovare a igienei școlare în rândul preșcolarilor și elevilor din Sebeș

Igiena orală a fost promovată pe parcursul lunii martie preșcolarilor și elevilor la toate unitățile școlare din municipiul Sebeș, cabinetul stomatologic și în comunitate.

Elevilor și preșcolarilor li s-a explicat importanța igienei orale adecvate, precum și regula 2x2x2 (periaj dentar de 2 ori pe zi timp de 2 minute si 2 vizite la cabinetul stomatologic pe an), iar în cadrul acestor întâlniri, fiecare copil a primit câte o periuță de dinți, o pastă de dinți și diploma din partea Zânei Măseluță.

Copiii au fost încurajați să adopte regulile simple ale igienei orale și să acceseze serviciile medicale gratuite ale cabinetului stomatologic școlar, ori de câte ori au nevoie, iar la grădinița cu program prelungit nr. 3,  tema a fost promovată printr-o scenetă de teatru pentru copii.

Organizatori au fost Primăria Municipiului Sebeș și Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Lecții de teatru susținute la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Publicat

în

La Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, lecții de teatru

Ziua Mondială a Teatrului, a fost celebrată… prin teatru de Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia. 

Două lecții de teatru a fost susținute de actrițele Teodora Popa și Viorica Boda la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, în cadrul Zilei Porților Deschise. Micuților spectatori le-a fost arătat cum se mânuiește o păpușă, cum se interpretează un personaj și cum se construiește un spectacol.

Nostoc, simpaticul personaj din spectacolul „Frică de umbra sa”, a fost și de această dată un ajutor de nădejde, aducând veselie și bună dispoziție tuturor.

„Așa cum bine știm, teatrul aduce emoție și fantezie dar și educă. De Ziua Mondială a Teatrului, povestea a animat și a dat învățătură celor mici, iar aplauzele au fost pe măsura așteptărilor”, au transmis reprezentanții Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Trupa de Teatru Skepsis sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului cu un spectacol de comedie, în 27 martie: Ce piesă vor juca la Casa de Cultură a Studenţilor

Publicat

în

Trupa de Teatru Skepsis sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului cu un spectacol de comedie

În spiritul celebrării Zilei Mondiale a Teatrului, Skepsis vă invită miercuri 27 martie 2024, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, la unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriu: „Preţioasele Ridicole”.

„Provocăm publicul la o reîntoarcere în Franţa din timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Vom trage cu ochiul, cu urechea şi mai ales cu inima plină voie bună la societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale!

“Preţioasele Ridicole” este importantă şi pentru că este prima piesă în care Moliere lansează un atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a aristocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai „preţiozităţii” – o modă a vremii care domina saloanele luxoase ale aristocraţiei. Preţiozitatea presupunea practicarea unui anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te facă să pari cât mai inteligent şi cult, dar care din pricina lipsei de bun simţ şi educaţie nu făcea decât să scoată în evidenţă forma fără fond care stârneşte hazul”, au precizat reprezentanții Skepsis.

”Am ales să sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului cu un spectacol de comedie. Deși vorbim de teatrul clasic, spectacolul este unul actual. Tot ceea ce se întâmplă nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Timpul a curs iremediabil, societăţile s-au transformat radical. Însă preţiozitatea aristocraţiei franceze a fost înlocuită în zilele noastre de snobismul burgheziei moderne, de analfabetismul funcțional al milionarilor şi vedetelor care apar peste noapte şi care încearcă să se promoveze ca modele sociale de urmat şi imitat inventând noi feluri de a vorbi sau noi feluri de a se îmbrăca.” a declarat Viorel Cioflică, coordonator al Grupului Skepsis..

Biletele (20 de lei pentru adulți; 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari; 5 lei pentru copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Vineri, 22.03.2024, între orele 09.00-15.00 sau în ziua spectacolului până la ora 18.30.

La inițiativa Institutului Internațional de Teatru, pe data de 27 Martie 1962 a fost celebrată pentru prima oară Ziua Mondială a Teatrului. De atunci această ziuă este marcată anual, reunind instituții și organizații de teatru din întreaga lume. Ziua Mondială a Teatrului este o sărbătoare a tuturor celor care valorizează și recunosc importanța teatrului ca artă și o ocazie de a atrage atenția guvernelor, politicienilor și instituțiilor care încă ignoră sau minimalizează importanța teatrului pentru dezvoltarea oamenilor și a societății.
În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internaţional este invitată să comunice reflecţiile sale asupra celei mai vechi forme artistice – teatrul -, într-un mesaj, tradus în peste 50 de limbi. Anul acesta, mesajul este intitulat ”Arta înseamnă pace” și este semnat de Jon Fosse, renumit autor norvegian contemporan, din care prezentăm un fragment :

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis 2024” – un proiect cultural care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba