Rămâi conectat

Știri

Străinii, chemaţi să se mute în România! Care sunt cele 7 motive pentru care ar trebui să vină acum la noi în ţară

Publicat

în

Află de pe radiounirea.ro care sunt, în opinia unei tinere profesoare din Statele Unite, stabilită în România,  cele 7 motive pentru care străinii ar trebui să vină acum la noi în ţară.

O tânără profesoară din SUA, care din 2010 a decis să trăiască în „exil”, s-a stabilit în Bucureşti şi spune că străinii au motive întemeiate să-şi dorească să se mute acum în România. Sorcha Sills le dă şapte motive pentru care străinii ar face asta, într-un articol publicat pe matadornetwork.com.

1. Internetul e rapid şi ieftin
Sorcha Sills scrie că mulţi oameni, atunci când se gândesc la România, se gândsc la cai şi căruţe, orfelinate şi vampiri. Nu se gândesc la accesul la internet care este incredibil – totuşi, asta oferă România, care este pe primul loc în Europa la viteza de download. Pe ea, serviciul de internet o costă, în prezent, 12 dolari pe lună.

2. Costul vieţii este destul de ieftin în general
Pentru lucrurile de bază, România are cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, scrie profesoara.
„Chiria în Bucureşti – cel mai scump oraş din România – poate să fie cât de scumpă vrei, dar găseşti locuinţe confortabile pentru mai puţin de 400 de dolari pe lună, iar deseori chiar mult mai puţin”, scrie Sorcha Sills. Aceasta menţionează că sticlă de vin bun costă 6 dolari. „Recent am comandat două pizza, un desert, aripioare de pui şi mozzarella sticks de la o pizzerie, totul cu 12 dolari (datorită unei promoţii am primit şi o sticlă de vin gratis)”, mai notează Sorcha Sills. Profesoara menţionează însă că salariile românilor în general sunt mici, dar dacă lucrezi pentru o companie multinaţională, o şcoală internaţională sau eşti un freelancer de suces, poţi trăi confortabil, pe mai puţin bani decât ai avea nevoie acasă.

3. Vei avea parte de excursii fantastice
Sorcha Sills recunoaşte că drumurile din România nu sunt perfecte, dar spune că ţara noastră e un loc frumos de vizitat cu maşina. „Există Transfăgărăşanul – un drum lung, cu serpentine, cu o privelişte a munţilor ce te lasă fără aer. Când drumul a ajuns în emisiunea Top Gear, Jeremy Clarksoon a fost atât de impresionat încât i-a spus „cel mai bun drum din lume”. Dar în afară de acesta, există drumuri pe care dacă mergi poţi să vezi viaţa liniştită din mediul rural şi munţii ameninţători care trec pe lângă tine. Poţi să te opreşti în zone pitoreşti pe drum, iar asta face experienţa una de nebătut”, mai scrie Sorcha Sills.

Citește și Taxă pentru şoferii străini care tranzitează Germania

4. Limba română nu e atât de dificil de învăţat pentru vorbitorii de engleză
Institutul American pentru Servicii Străine a catalogat limbile după câte ore îi sunt necesare unui vorbitor nativ de engleză să le înveţe, iar româna e în „Categoria I”, ceea ce înseamnă, potrivit profesoarei din SUA, că este una dintre cele mai uşor de învăţat limbi. „De asemenea, dacă ai învăţat vreo limbă romanică (în special italiana sau spaniola) îţi va fi mai uşor să înveţi româna, pentru că e de asemenea o limbă romanică. Asta nu înseamnă că nu sunt dificultăţi, dar e printre cele care pot fi învăţate uşor de vorbitorii nativi de engleză”, a mai scris profesoara din SUA.

5. Sălbăticia din România aşteaptă să fie explorată
„Îţi place să te caţeri, să schiezi, să te dai cu caiacul, să te uiţi la păsări sau la animale în natură sau să stai la plajă? România e uriaşă şi găseşti aici toate aceste locuri (unele nici nu au nume, dar le vei găsi dacă mergi în orice direcţie). Asta pentru că natura variată şi cele patru anotimpuri îţi permit”, scrie Sorcha Sills.

6. Vinul românesc e ieftin, din plin şi gustos
Sorcha Sills recunoaşte că nu se pricepe la vinuri în sensul degustării, dar are o apreciere aparte pentru vinul care e şi ieftin şi delicios, iar, în opinia ei, vinul românesc este aşa. „De asemenea, poate fi cumpărat din orice magazin non-stop din ţară. Gândiţi-vă doar la asta: România are una dintre cele mai vechi tradiţii în materie de vin, datând în urmă cu peste 10.000 de ani. Cu astfel de dedicaţie istorică, trebuie să presupunem că, până acum, s-au perfecţionat”, mai scrie profesoara.

7. Oamenii sunt fantastici
Nu în ultimul rând, Sorcha Sills scrie despre români că, în contrast cu felul în care sunt prezentaţi în media din Europa, ca cerşetori şi criminali, cei mai mulţi dintre românii pe care i-a cunoscut sunt prietenoşi, muncitori şi foarte deschişi când vine vorba de străini. „Recent, ţara a făcut câţiva paşi înspre mai bine, luptând împotriva corupţiei şi alegând un preşedinte care a promis să ducă ţara într-o direcţie mai bună. Poate că doar mi se pare mie, dar parcă românii sunt mai optimişti decât erau în trecut”, a notat Sorcha Sills. În final, Sorcha Sills scrie că, pentru un străin, e un moment bun să se mute în România şi această decizie ar fi una pe care nu o va regreta niciodată.
Sursa:voceatransilvaniei.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba