Rămâi conectat

Știri

Stimulente pentru bugetarii amabili : Ce ar putea include noua lege a salarizării

Publicat

în

Bugetarii vor fi promovați și recompensați cu prime lunare inclusiv în funcție de cât de amabili sunt cu ai lor colegi și cât de preocupați sunt de interesul general al instituției unde sunt angajați. Detaliile pe radiounirea.ro.

În cazul medicilor, va conta și cât de fideli sunt spitalului în care lucrează, iar judecătorii vor încasa prime dacă rezolvă rapid multe dosare, potrivit unor principii avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării bugetarilor.

Toate aceste criterii de performanță, aproape integral redactate la modul general, sub forma unor principii, au fost avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării angajaților din sistemul bugetar și a fi avute în vedere, alături de alți factori, la promovarea și la recompensarea financiară a acestora, scrie Profit.ro.

Setul de criterii, inclus în mai multe documente obținute din Guvern de Profit.ro, relevă că bugetarii care vor să avanseze vor fi evaluați inclusiv în funcție de integritatea lor morală și etică, asumarea responsabilității, respectarea „ordinii și disciplinei la locul de muncă” și capacitatea de a lucra independent, dar și în echipă, în timp ce pentru acordarea de prime vor conta depășirea timpului normal de lucru, activitățile suplimentare prestate pe lângă cele din fișa postului, conduita la locul de muncă, cantitatea și calitatea lucrărilor finalizate, timpul de execuție pentru lucrări repartizate.

Capacitatea de a crea în departamentul în care lucrează un climat neconflictual și de bună colaborare cu alte departamente și preocuparea „pentru interesul general al instituției” vor fi alte criterii care trebuie îndeplinite de către bugetari dacă vor prime.

Medicii vor fi cântăriți și în funcție de fidelitatea față de spitalul în care lucrează și de disponibilitatea la efort suplimentar. Ei vor încasa prime lunare și în funcție de gradul de satisfacție al pacienților, de gradul de implicare în utilizarea echipamentelor și a materialelor „cu încadrarea în normativele de consum”, dar și de aportul la realizarea de către spital a veniturilor proprii, „altele decât cele provenite din sursa de finanțare aprobată”.

La rândul lor, judecătorii vor încasa prime inclusiv în funcție de numărul de dosare rulate, de numărul de hotărâri pronunțate, de numărul de ședințe la care au participat și de rapiditatea cu care au rezolvat dosare.

Lipsa unei sancțiuni disciplinare în ultimul an este un alt criteriu luat în calcul la acordarea primei pentru magistrați.

Bugetarii care lucrează în muzee și vor să încaseze prime vor fi evaluați și pe baza unor criterii specifice, precum participarea directă la deschiderea unor noi secții și implicarea în lucrări de restaurare a unor bunuri de patrimoniu.

Pentru acordarea de prime lunare către angajații din Ministerul de Externe sunt discutate criterii precum contribuția substanțială în administrarea și soluționarea unor situații de criză în relații consulare sau de politică externă (pentru care vor primi 15% din salariul de bază) sau organizarea cu succes a unor vizite ale demnitarilor români în străinătate ori primirea de delegații străine.

Argumentul este că salariile în valută nu au mai fost adaptate „la condițiile actuale” de peste 15 ani pentru 38 de țări în care lucrează angajați MAE, iar pentru alte 85 de state salariile nu au mai fost majorate din 2002, consecința invocată fiind, în unele spații, „prăbușirea nivelului de viață” pentru salariații români trimiși în misiune permanentă în străinătate.

Este invocată și diferența de salarizare a angajaților români comparativ cu banii primiți de omologii lor din alte țări, de 22-38% față de diplomați din Germania și Italia și de 45-53% față de cei din Ungaria și Cehia.

 Sursa:romaniatv.net

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba