Stagiile de internship la care participă elevii sau studenții, recunoscute prin lege

Adăugat la Știri, Tineret
Stagiile de internship la care participa elevii sau studentii sunt recunoscute prin lege. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat proiectul de lege privind internship-ul, care ii vizeaza pe tinerii de cel putin 15 ani.
Mai exact, contractele de internship vor fi accesibile tinerilor ce au cel putin 16 ani, in cazul in care exista acordul parintilor sau cel al tutorilor va fi posibil inca de la 15 ani.

De asemenea, apare notiunea de certificat de internship. Acesta este definiit ca documentul intocmit de organizatia gazda la finalizarea programului de internship, care atesta perioada in care internul a desfasurat activitate in baza contractului de internship, activitatile desfasurate, precum si calificativul obtinut in urma evaluarii.

Durata timpului de munca pentru un intern, pentru a desfasura activitate in baza unui contract de internship, este de maximum 40 de ore pe saptamana si se stabileste prin contractul de internship.

In situatia internilor cu varsta sub 18 ani, durata timpului de munca pentru a desfasura activitate in baza unui contract de internship este de maximum 30 de ore pe saptamana, dar nu mai mult de 6 ore pe zi.
Legea urmeaza sa intre in vigoare in 30 de zile de la promulgarea acesteia in Monitorul Oficial.
Sursa.portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii