Rămâi conectat

Administrație

Sprijin pentru preșcolarii din Alba Iulia, prin proiectul MICESA: 25 de copii sunt încurajați și ajutați să participe la educația timpurie

Publicat

în

O componentă esențială a unuia dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei Alba Iulia-MICESA-,este cea dedicată educației. Concret, 25 de preșcolari din municipiu sunt încurajați și ajutați să participe la educația timpurie. Fiecare copil primește lunar câte un set de materiale didactice, pentru a suplimenta valoarea formativă sau informativă a metodelor didactice folosite de educatori în grădinițe. Tot din bugetul proiectului, se asigură și o subvenție anuală pentru fiecare preşcolar, cât şi pachete alimentare.

Recent, a fost achitată prima tranșă pentru anul școlar în curs, în valoare de 900 de lei/copil. Preșcolarii au primit și setul lunar de materiale didactice, precum și pachetele alimentare.

Pachetul de măsuri educaționale gândite prin proiectul MICESA are ca scop, pe termen mediu și lung, reducerea abandonului școlar, creșterea nivelului educaţional la nivel local, prin urmare reducerea ratei șomajului pentru tinerii absolvenți. Se înțelege de la sine că o pregătire mai bună și orientată către cerințele pieței muncii duce la o dezvoltare economică și socială locală durabilă.

Preșcolarii au fost selectați din comunitățile vizate de proiectul MICESA: „Chicago“, străzile Vasile Goldiş, Gheorghe Pop de Băseşti,  o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluţiei din 1989 și „Pâclişa”.

MICESA-proiect cu servicii integrate

Serviciile furnizate de experții proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului.

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței  de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Acțiuni de ecologizare la Cugir: Când vor avea loc

Publicat

în

La Cugir, acțiuni de ecologizare

În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” –  Curățenia de Primăvară 2024, Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș.
Prima acțiune va avea loc joi 18 aprilie în zona Pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion „Parc”.
A doua acțiune de ecologizare se va desfășura sâmbătă 20 aprilie, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 9.00, având ca loc de întâlnire Poliția Locală Cugir.
Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrări pe strada Barbu Lăutaru din Teiuș

Publicat

în

Teiuș: Lucrări pe strada Barbu Lăutaru

Pe strada Barbu Lăutaru (Pieței) din Teiuș se lucrează de zor la pavajul trotuarului, pe partea stângă spre podul de la piață, rezultând astfel un spațiu generos și o sigurantă necesară, mult asteptată, au anunțat reprezentanții Primăriei Teiuș. 
În paralel, la piața agroalimentară se înlocuiește acoperișul din policarbonat, afectat de intemperii și trecerea timpului.
Montarea polistirenului expandat este aproape gata la școala primară, se fixează plăcile cu dibluri de plastic, urmând apoi celelalte etape ale lucrării.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba