Rămâi conectat

Știri

Speromax Alba, la raport: Activitățile anului 2017

Publicat

în

Anul 2017 a fost un an foarte important pentru Asociația SM Speromax Alba, când au aniversat 10 ani de existență. Potrivit președintelui asociației, Dragoș Zaharia, anul 2018 este anul în care dorim să continuăm să facem ceea ce facem de ani de zile, să reușim să menținem serviciile actuale, să fim aici pentru cei care sunt proaspăt diagnosticați și care încep să trăiască povestea vieții lor prin prisma cuvintelor: „să conviețuim cu SM”. Iată câteva din activitățile derulate în cursul anului trecut.

1. 8 Martie

Pentru a sărbători doamnele și domnișoarele din cadrul asociației, am organizat un eveniment festiv la sediul asociației. S-au oferit flori și mici atenții din partea voluntarilor participanților. În cadrul evenimentului,  voluntarii au interacționat și au cunoscut mai bine persoanele pentru care  își dedică o mare parte din timpul lor liber.

2. Gala Voluntarilor SPEROMAX ediția VI

După un an de activitate în care au ajutat persoanele afectate de Scleroză multiplă, a venit şi rândul lor, al voluntarilor Asociaţiei SM Speromax Alba, cărora li s-a răsplătit efortul. În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru implicare, munca şi pasiunea depusă în cadrul asociaţiei, pe parcursul anului 2017, voluntarii au primit câte o diplomă şi sincerele aprecieri din partea membrilor asociaţiei.  Diplomele au fost acordate de câţiva dintre partenerii constanţi ai Asociației SM Speromax Alba din ultimii ani. Este vorba de Nicolae Moldovan – City Manager al orașului Alba Iulia, Cezar Popovici – firma Colibri Tour SA și Nicolae Popescu – firma Grafo Media & Design SRL.

3. Săptămâna Pacienților

Sub umbrela Coaliției Organizațiilor Pacienților cu  Afecțiuni Cronice din România-COPAC, Asociația SM Speromax Alba a organizat in 24 aprilie o dezbatere referitoare la problematica accesului  pacienților  la sistemul  de  sănătate Sperpmax Albaa reprezentat, dezbatere la care au fost invitați reprezentanții celor mai importante instituții și organizații din domeniul medical, de pe raza județului.   Discuțiile s-au axat, în principal, pe subfinanțarea sistemului de sănătate și proasta gestionare a banilor, precum și pe modalitățile de îmbunătățire a asistenței medicale de bază.

4. SĂPTĂMÂNA NAŢIONALĂ A VOLUNTARIATULUI -SNV 201

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este sărbătoarea naţională anuală a voluntariatului. Împreună cu sute de parteneri: – organizaţii, instituţii, grupuri de iniţiativă şi voluntarii acestora, din toată ţara – am făcut voluntariat sincron şi am organizat evenimente de promovare a voluntariatului.  Şi în acest am marcat la  Alba Iulia“Săptămâna Naţională a Voluntariatului” printr-un eveniment de free hugs. Prin acest eveniment am vrut să amintim că voluntariatul este o valoare și că Alba Iulia este un oraș și al voluntarilor. Voluntarii noștri au împărțit îmbrățișări gratis și zâmbete locuitorilor orașului.

5. Ștafeta Cicilistă SM

Ștafeta Ciclistă SM a fost organizată sub forma unui eveniment recreativ itinerant, de tip ștafetă ciclistă, desfășurată în 15 localități din România și București, cu participarea  voluntarilor, alături  de  copii,   tineri   și  persoane  afectate de SM precum și familiile acestora, cu prilejul Zilei Mondiale SM, – 31 mai. Acest demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroză multiplă a avut ca scop principal solidarizarea și încurajarea persoanelor afectate de această maladie. În Alba Iulia desfășurarea evenimentului a fost facilitată de către asociația noastră în 25 mai 2017, iar albaiulienii au avut posibilitatea de a scrie un mesaj de încurajare prin intermediul unor  floricele oferite de organizatorii de la locul evenimentului, iar la sfârșitul evenimentului, în semn de solidaritate s-au ridicat în aer mai multe baloane care au brăzdat cerul orașului.

6. Global Bubble Parade

Global Bubble Parade este o mișcare internațională, aflată la a treia ediție, care promovează fericirea și bucuria ca și atitudine zi de zi, unind oamenii într-o paradă veselă a baloanelor de săpun. La această activitate au participat și voluntarii asociației noastre. Ce s-a întâmplat concret?  Oameni frumoși la suflet și veseli s-au adunat într-o paradă a bucuriei unde s-au suflat mii și mii de baloane de săpun. S-a parcurs un traseu de aproximativ 30 de minute, care a culminat cu activități de entertainment în Piața Cetății, menite să aducă multe zâmbete și bucurie.

7. 10 Ani SPEROMAX!

Speromax Alba a sărbătorit 10 ani de activitate în sprijinul pacienților cu scleroză multiplă din județul Alba. Cu această ocazie, beneficiarii, alături de specialiști și voluntari au celebrat împreună acest moment într-o zi festivă în care invitații s-au bucurat de activități de socializare și bună dispoziție.

8. Gala 10 Ani SPEROMAX

 Gala 10 ani SPEROMAX s-a desfășurat într-un cadru restrâns la Hotel Transilvania, eveniment în care asociația a dorit să își arate recunoștința față de partenerii, sponsorii dar și voluntarii care au ajutat de-a lungul celor 10 ani de existență.  Invitații au putut viziona un filmuleț despre asociația SM SPEROMAX, și de asemenea, câteva imagini realizate de-a lungul celor 10 ani. Fiecare invitat a primit din partea asociației o diplomă, drept recunoștință. Partea de divertisment a fost asigurată de către tânăra și talentata solistă Opruța Deborah, împreună cu Antonio Josan.

9. Recrutare Voluntari

Asociația SM Speromax a desfășurat o campanie de recrutare de voluntari, la finalul căreia s-a strâns un număr de 26 de tineri voluntari. Toţi cei 26 de tineri sunt studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi urmează studiile de licenţă, la specializările Terapie Ocupaţională, Sociologie, Asistenţă Socială , Drept şi Kinetoterapie. Astfel, dincolo de cunoştinţele teoretice dobândite în cadrul universităţii, tinerii au posibilitatea de a lua contact direct cu provocările practice ale profesiilor pe care şi le-au ales.  În plus, activităţile Asociaţiei SM Speromax Alba se vor desfăşura mai uşor, odată cu creşterea numărului persoanelor implicate în a-i sprijini pe pacienţii care suferă de scleroză multiplă.

10. Protocol de colaborare 

Direcția de Sănătate Publică, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali și Asociația SM Speromax Alba au încheiat un protocol de colaborare, ce are ca scop sprijinirea pacienților cu scleroză multiplă. Obiectivele protocolului sunt: Dezvoltarea la nivel local a unui proiect de intervenție pentru pacienții cu SM, în vederea soluţionării problemelor acestora la nivel comunitar și facilitarea comunicării acestora cu unitățile sanitare sau cu medicina primară, precum  și constituirea de echipe interdisciplinare care asigură monitorizarea pacienților cu SM în teritoriu.

11.  Giving Tuesday

Asociația SM Speromax Alba s-a alăturat campaniei #GivingTuesdayAlbaIulia și în 28 noiembrie a realizat vizite la domiciliul pacienților cu scleroză multiplă, oferind ședințe de kinetoterapie, consiliere și evaluare psihologică și au făcut cumpărături pentru pacienții care nu se pot deplasa. Totodată, în intervalul orar 1113, la sediul asociației au fost organizate activități de socializare cu pacienții bolnavi de scleroză multiplă. Evenimentul a fost deschis pentru cei care au dorit să petreacă două ore altfel, oferind atenție unor persoane deosebite.

12. La Mulți Ani România!

Cu ocazia Zilei Naționale a României, voluntarii Asociației SM SPEROMAX Alba au organizat un stand în care aceștia au oferit diverse obiecte hand-made cu însemnul tricolorului,  persoanelor care au oferit o donație către asociație. Tinerii voluntari au stat prin rotație la stand. Aceștia au reușit să strângă astfel aproximativ 900 lei cu care au cumpărat mici atenții beneficiarilor din cadrul asociației.

13. Crăciun în familia SPEROMAX

 An de an, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă este fost realizată o activitate de socializare pentru beneficiari la sediul asociației. La acest eveniment au participat și copiii de la RotaKids. Programul a început cu o grupare de colinzi susținută de către copii și apoi decorarea bradului de către beneficiari cu ajutorul voluntarilor și al copiilor de la RotaKids. La sfârșitul programului s-au oferit pachete cu alimente pentru beneficiarii noștri. Pachetele au fost oferite ca  sponsorizare din partea companiei S.C. DACIA S.A.  Beneficiarii nedeplasabili care nu au putut să ia parte la această activitate de socializare, au fost vizitați de către voluntarii asociației la domiciliu, care le-au adus pachete cu alimente și au colindat familia.

  14.   Activități de hand-made

De-a lungul anului 2017, Asociația SM Speromax Alba a oferit beneficiarilor activități de handmade, în care, alături de voluntarii asociației au realizat diverse obiecte hand-made, atât de 1 Martie, cât și de Serbările Pascale sau de Crăciun.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba