Spectacole cu trupa de teatru Skepsis, în fiecare weekend, în fața Muzeului din Alba Iulia

Adăugat la Știri

Trupa de teatru Skepsis propune publicului în luna iulie şi august un program atractiv de spectacole în aer liber. În fiecare weekend, în faţa Muzeului Naţional al Unirii se vor oferi publicului, concitadini şi turişti, spectacole diverse – spectacole de teatru medieval, clasic sau absurd din repertoriul grupului.

Duminică, 09.07.2017, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia vă invităm la spectacolul Farsa Maestrului Patelin – un spectacol adaptat după farsa medievală cu acelaşi titlu care circula deja în Franţa încă de la 1400 şi care s-a bucurat de o mare notorietate fiind cunoscută în întreaga Europă a vremii. Prin personajele tipologizate şi intriga simplă, dar mai ales prin umorul spumos, Farsa Maestrului Patelin a influenţat dezvoltarea teatrului popular şi este considerată a fi un punct de reper important în evoluţia teatrului ca artă. Iata de ce ne-am propus să o aducem în faţa dvs într-un spectacol prin care dorim să oferim şansa de a aprecia farsa medievală ca gen de teatru, dar şi să punctăm actualitatea unor elemente care ţin de moravurile oamenilor, de caracterul, viciile şi slăbiciunile lor, care nu se schimbă niciodată.

Citește și Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la o serie de evenimente internaţionale

În Farsa Maestrului Pathelin nici un personaj nu este „pozitiv”, fiecare fiind atins de o anumită formă de corupţie sau slăbiciune: maestrul Patelin este un avocat nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câştiga procese; soţia lui, Guillemette, este gata să facă orice pentru a obţine o rochie nouă; negustorul Joceaulme este avut însă avar şi hrăpăreţ…o lume în care autoritatea este viciată şi până şi ciobanul este nevoit să se transforme în lup pentru a supravieţui.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 este desfăşurat în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii