Spațiu special pentru copiii care își vizitează părinții în arest, la Penitenciarul Aiud

Adăugat la Știri

DSCN2040Dreptul la vizită contribuie la păstrarea unei legături nemijlocite între deţinut şi persoanele apropiate, de regulă soţia / partenera de viaţă şi copii, fiind, în acelaşi timp, unul dintre cei mai importanţi factori de echilibru interior pentru persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Spaţiul în care se acordă vizita fără dispozitiv de separare reprezintă pentru copiii deţinuţilor singurul loc pe care îl vor asocia părintelui, cel puţin pe durata executării pedepsei de către acesta.

Odată cu repararea și recompartimentarea cladirii în care se acordă vizite persoanelor custodiate în Penitenciarul Aiud, a fost amenajat un spațiu adaptat vârstei copilăriei, urmărindu-se creşterea gradului de confort al copilului pe durata vizitei şi, implicit, la o îmbunătăţire a relaţionării cu părintele deţinut.

Citește și Sala „Petre Ţuţea” din Penitenciarul Aiud, destinată desfăşurării activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială cu deţinuţii

Scopul proiectului este de a sprijini procesul de reintegrare socială a deţinuţilor aflaţi în custodia penitenciarului care au şi calitatea de părinţi, prin facilitarea unei mai bune relaţionări cu mediul de suport, în special cu proprii copii.

Activitatea se subscrie programului amplu de îmbunățățire a condițiilor de detenție și de muncă derulat la nivelul întregului sistem penitenciar românesc.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii