Soţiile veteranilor de război, scutite de plata taxelor locale

Adăugat la Știri

veteraniMinisterul Finanţelor a publicat, marţi, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care urmează să scutească soţiile veteranilor de război de plata taxelor locale, după ce situaţia s-a aflat în centrul unui scandal politic în această vară, ca urmare a dipariţiei, în noul Cod Fiscal, a unei prevederi care menţiona în mod expres exceptarea de la plata taxelor.

 Scutirea urmează să se aplice şi altor categorii de persoane cu statut special, urmând să fie restabilite facilităţile fiscale acordate până la finalul anului trecut.

„În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere. Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere”, a precizat ministerul.

Citește și Activități dedicate aniversării Centenarului Primului Război mondial, la nivelul Garnizoanei Alba, pe 26 august

Concret, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă completează articolele 456, 464 şi 469 din noul Cod Fiscal.

„Scutirea (de impozit n.r.) se acordă integral pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor menţionate (…), deţinute în comun cu soţul sau soţia. În situaţia în care o cotă-parte din clădiri aparţine unor terţi, scutirea nu se acordă pentru cota-parte deţinută de aceşti terţi”, prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii