Şoferii vor fi scutiţi de obligativitatea publicării în Monitorul Oficial a pierderii sau furtului de identitate a maşinii

Adăugat la Știri

Şoferii vor fi scutiţi de obligativitatea publicării în Monitorul Oficial a pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate a maşinii, potrivit unui proiect de lege adoptat, joi, în şedinţa Executivului.

Guvernul informează că şoferii vor putea obţine, prin proceduri simplificate, duplicatul cărţii de identitate a vehiculului, emis de RAR, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate a vehiculului sau în cazul neîndeplinirii obligaţiei de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului, în cazul înstrăinării acestuia. În acest sens, Executivul a modificat, prin proiect de lege, Ordonanţa Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

„Astfel, se elimină obligativitatea prezentării de către client a avizului autorităţii competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului, precum şi a obligativităţii de a publica în Monitorul Oficial a anunţului privind pierderea, furtul sau distrugerea cărţii de identitate a vehiculului”, potrivit sursei citate.

Citește și Angajatori din 16 state europene au peste 900 de job-uri vacante: Cele mai multe, în Malta, pentru şoferi de autobuz.

O altă noutate constă în completarea situaţiilor în care se poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului pentru toate cazurile în care, la înstrăinarea vehiculului, ultimul proprietar nu transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului.

Ministerul Transporturilor va actualiza, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii aprobate astăzi, Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7. Legea intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa:romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii