Șoferii vitezomani recuperează mai ușor permisul: Controversata lege se aplică deja

Adăugat la Știri

Șoferii vitezomani sau care încalcă alte reguli de circulație sunt iertați ușor. Parlamentarii au votat, iar legea publicată în Monitorul Oficial a intrat în vigoare joi, 18 iulie. Actul normativ este controversat, pentru că încurajează recidiva și încălcarea regulilor de circulație, spun specialiștii.

O modificare legislativă intrată în vigoare ieri le dă mai multe șanse să-și recupereze permisul șoferilor care depășesc limitele de viteză. Practic, o persoană cu permisul suspendat pentru viteză poate, de acum, să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare, chiar dacă a avut antecedente în ultimii doi ani, lucru nepermis în forma veche a legii.

Noua lege este bună pentru vechii și noii șoferi care încălcat legea. Orice conducător auto vitezoman se poate duce să dea examen pentru a recupera permisul după 30 de zile și nu după 90, cum era în vechiul regulament. Excepție de la această regulă fac șoferii începători care au sub 1 an de condus.

Persoanele care au condus sub influența alcoolului nu pot beneficia de o astfel de clemență.

Specialiștii atrag atenția ca acest lucru încurajează încălcare regulilor de circulație în condițiile în care au loc tot mai multe accidente rutiere, scrie realitatea.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii