Rămâi conectat

Știri

Șoferii suspecți de apnee, vor face coadă la cabinetele de poligafie

Publicat

în

Președintele Societății Române de Pneumologie a declarat că în cazul prevederilor de obținere a permisului de persoanele cu apnee vor exista probleme de funcționare. Amănuntele le afli de pe radiounirea.ro.

Președintele Societății Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălțan, consideră că intrarea în vigoare a prevederilor privind obținerea permisului de conducere de către persoanele cu suspiciuni de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv ar putea crea o serie de probleme. ”Este clar că va fi o discrepanță mare, care va pune multe probleme de funcționare între ceea ce înseamnă aplicarea legii și oferta pe care o putem face noi din punct de vedere al diagnosticului și asistenței acestor pacienți”, a spus Mihălțan, la o conferință de presă. El este de părere că s-ar crea o presiune asupra cabinetelor de poligrafie.

„În momentul în care va intra (în vigoare n.r.) legea, dacă se va impune acest tip de investigație în cabinetele de poligrafie, ele vor fi depășite și, sub această presiune, nu vor rezista, pentru că sunt încă foarte puține, deoarece estimările sunt în jur de 200.000 de oameni care vor solicita aceste servicii”, a spus președintele Societății Române de Pneumologie.

Citește și Şoferii care suferă de apnee au nevoie de aviz medical : Proiect în dezbatere publică

El a menționat și un alt aspect care ar putea crea probleme. „După ce depistăm acest sindrom de apnee în somn, tratamentul se face cu un aparat care, la ora actuală, nu este compensat de Casa de Asigurări și în toate țările se știe că orice tip de șofer nu va primi din nou aprobarea de a conduce decât după ce se verifică dacă este compliant la această terapie, dacă are câteva luni de terapie și practic nu mai are niciun simptom generat de această boală”, a declarat Mihălțan. Medicul a menționat că a propus omologarea acestor aparate. „Noi am propus autorităților ca doi, trei ani să se omologheze aceste aparate, pentru că ele influențează rata de complianță a pacientului. Am vorbit deja cu factorii din rândul autorităților, am făcut memorii la Ministerul Sănătății, la Casa de Asigurări, la Poliție”, a adăugat Florin Mihălțan.

Candidații la concursul pentru obținerea permisului auto sau conducătorii auto pentru care există suspiciuni de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv se supun unei consultații medicale, pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere, se arată într-un proiect de ordin pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

Sursa:agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba