Șoferii cărora le-a fost suspendat provizoriu permisul de conducere ar putea alege perioada în care vor deveni pietoni

Adăugat la Știri

De Senat a trecut. Urmează să ajungă în Camera Deputaților. Este un proiect de lege în virtutea căruia șoferii cărora le-a fost suspendat provizoriu permisul de conducere vor putea alege perioada în care vor deveni pietoni.

Propunerea legislativă privind suspendarea permisului auto prevede, „în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o”.

Măsura nu se aplică tuturor, fiind exceptați conducătorii autor „care au săvârşit fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta – infracţiuni”, potrivit inițiativei legislative.

De precizat că toate comisiile de specialitate și Guvernul au dat aviz negativ propunerii legislative, dar ea a fost adoptată tacit, la împlinirea termenului prevăzut pentru punctul de vedere al comisiei de transporturi, care a întârziat. Inițiativa va fi dezbătută acum la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Sursa:dcbusiness.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii