Simulări pentru evaluarea națională și bacalaureat 2018: Când se vor desfășura

Adăugat la Știri

Simularea Evaluarii Nationale 2018 incepe in data de 5 martie, cu testarea elevilor de clasa a VIII-a la Limba si literatura romana. Liceenii din clasele terminale vor incepe simularea BAC-ului pe 19 martie.

Ministerul Educatiei a publicat în 15 februarie, in Monitorul oficial Calendarul simularii Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, precum si capitolele din materia pe care elevii trebuie sa o pregateasca. Elevii de clasa a VIII-a nu vor fi testati din capitolul Functii si nu vor avea nici probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor.

Ministerul Educatiei organizeaza pentru al cincilea an consecutiv, la nivel national (testarile se desfasoara la aceeasi data in toate scolile, cu aceleasi subiecte de rezolvat), simularea examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala. „Sunt asteptati sa participe cei aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a”, precizeaza reprezentantii Ministerului. „Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor sustine la finalul celor doua cicluri de invatamant, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise”, sustine MEN.

Rezultatele pe care le vor obtine elevii la simulari „sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare”, se arata in ordinul publicat in Monitor.

Evaluare Nationala – Calendar Simulari 2018 – Clasa a VIII-a
5 martie 2018        Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
6 martie 2018        Simulare – Matematica – proba scrisa
7 martie 2018        Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
16 martie 2018      Afisarea rezultatelor

Bacalaureat – Calendar Simulari 2018 – Clasele a XI-a si a XII-a
19 martie 2018        Simulare – proba scrisa – Limba si literatura romana
20 martie 2018        Simulare – proba scrisa – Limba si literatura materna
21 martie 2018        Simulare – proba scrisa – Proba obligatorie a profilului E)c)
22 martie 2018        Simulare – proba scrisa – Proba la alegere a profilului si specializarii E)d) / Se organizeaza numai pentru elevii clasei a XII-a
30 martie 2018        Afisarea rezultatelor

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii