Simulare online gratuită a Bacalaureatului la Informatică, în 28 aprilie: Cum pot elevii să își verifice cunoștințele

Adăugat la Știri

Elevii pot sustine gratuit, in data de 28 aprilie 2018, o simulare a examenului de Bacalaureat la Informatica, pe platforma WellCode.ro, dezvoltata de o echipa de IT-isti romani cu internship la Google si Faceboook.

Astfel, elevii isi pot sa isi verifice cunostintele la informatica. Dupa finalizarea simularii, participantii vor vedea in timp real cum s-au descurcat, ce nota ar fi obtinut la aceasta proba, care sunt intrebarile la care au gresit si variantele corecte.
De asemenea, organizatorii vor posta si un clasament virtual, ca elevii sa isi poata compara performantele scolare si in functie de ceilalti colegi care au sustinut simularea pe www.wellcode.ro.
Problemele pe care acestia le vor rezolva vor fi similare, ca topic si grad de dificulate, cu cele care au fost sustinute in trecut la examenul de Bacalaureat la Informatica, pentru elevii care au urmat specializarea informatica intensiv. Inscrierile au inceput deja, iar primii 1.000 de elevi inscrisi vor beneficia de testare gratuita.
„Informatica este un domeniu de viitor care ne schimba vietile si cred ca pentru a te pregati la aceasta specializare este nevoie sa nu te rezumi doar la manuale si culegeri, ci sa exersezi direct la calculator. Chiar daca lucrezi ore in sir dintr-un manual sau culegere, este foarte greu sa-ti dai seama daca solutiile tale sunt 100% corecte.
De multe ori vei avea nevoie sa apelezi la ajutorul unui profesor pentru a ti le corecta si pentru a te sfatui cum le-ai fi putut rezolva mai bine. De regula, profesorii de informatica sunt destul de ocupati cu sarcinile curente pe care le primesc in catedra si reusesti sa te intalnesti cu el de maxim 2 ori pe saptamana si tot va trebui sa mai astepti alte cateva zile pentru a primi clarificari la lucrurile pe care nu le intelegi sau pentru a invata cum sa rezolvi unele probleme. In plus, ar fi si absurd ca sa ai pretentia ca un profesor sa stea zi de zi langa tine si sa te ajute.
Citește și Pregătire online gratuită pentru elevii care vor susține Bac-ul la Informatică
Noi am decis sa oferim o solutie mult mai practica, mai viabila pentru toti elevii, dar si pentru toti pasionatii de IT din Romania, care sa le permita sa invete diverse probleme, sa exerseze programarea si sa se consulte cu alti pasionati ai acestui domeniu atunci cand lucrurile devin neclare”, explica Petru Trimbitas, unul dintre coordonatorii proiectului WellCode.
Fiecare notiune noua va fi explicata folosindu-se exemple din viata reala, astfel incat beneficiarii cursurilor online sa inteleaga unde se pot aplica aceste cunostinte nou invatate. Dupa fiecare lectie pe care cursantul a parcurs-o, acesta isi va evalua cunostintele printr-un examen de tip grila, iar in cazul in care a raspuns gresit la anumite intrebari, platforma I le va arata si va avea ocazia sa reciteasca acele parti din curs pe care nu le-a inteles si sa le aprofundeze mai bine.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii