Rămâi conectat

Știri

Sfaturi care îţi vor aduce o factură de gaze mai mică

Publicat

în

Află de pe radiounirea.ro ce trebuie să faci pentru a a vea facturi mai mici la gaze.Izolarea termică a casei este o primă condiţie pentru facturi mai mici.

Izolarea termică a locuinței, utilizarea unui termostat și deschiderea largă a ferestrelor pentru perioade scurte de timp sunt câteva dintre măsurile care duc la scăderea facturii la încălzire cu câteva zeci de procente, potrivit informațiilor publicate pe site-ul E.ON România, care enumeră mai multe sfaturi pentru reducerea consumului de gaze.

„Înlocuiți centrala veche neperformantă sau sobele cu o centrală termică cu tiraj forțat și cameră etanșă de ardere (randament de aproximativ 90%) sau cu o centrală termică în condensație (randament de aproximativ 96%), pentru a obține o economie de energie de până la 20% sau chiar mai mult. Folosiți un termostat de ambianță care comandă funcționarea centralei ținând cont de temperatura setată în camera în care se montează și care determină o reducere cu până la 25% a costurilor de încălzire”, recomandă specialiștii

În plus, este utilă montarea unui cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator în fiecare cameră.

‘Folosiți panouri solare pentru a reduce costurile de preparare a apei calde, întrucât aceste instalații pot acoperi până la 80% din necesarul de apă caldă menajeră al unei locuințe. Izolați termic pereții, acoperișul și ferestrele pentru a reduce cu până la 50% costurile de încălzire’, mai spun cei de la E.ON.

De asemenea, ajută și izolarea îmbinărilor ferestrelor cu garnituri de etanșare autoadezive (tip purfix). În cazul ferestrelor cu tâmplărie de lemn și sticlă simplă, pierderile de căldură prin spațiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece.

Consumatorii trebuie să se asigure și de funcționarea optimă a aparatelor consumatoare de gaz.

‘Reglați temperatura din locuința dumneavoastră în funcție de confortul dorit. În spațiile unde nu desfășurați activități zilnice, vă recomandăm reglarea unei temperaturi mai scăzute. Deschideți larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel încât spațiile să se aerisească și să se încălzească mai repede. Pierderile de căldură sunt mai mari dacă lăsați ferestrele întredeschise pe perioade lungi de timp’, mai recomandă experții.

Totodată, este util să izolați conductele de agent termic mai ales în cazul celor care traversează spații neîncălzite (holuri, subsoluri, garaje, magazii), pentru a minimaliza pierderile de căldură. Asigurați-vă că radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu îngreuna schimbul de căldură între radiator și aerul ambiental și aerisiți caloriferele de câte ori este cazul.

În ceea ce privește folosirea apei calde, este bine să setați din centrala termică o temperatură mai scăzută a apei calde astfel încât să nu necesite combinarea cu apa rece. Trebuie menționat că la o centrală de apartament care prepară atât agent termic cât și apă caldă menajeră, consumul de gaze naturale este maxim în momentul când se prepară apa caldă.

Înlocuiți pe cât posibil băile în cadă cu dușuri rapide pentru reducerea consumului de apă caldă și implicit de gaze naturale. Pentru un duș se folosește de două sau chiar de trei ori mai puțină apă față de o baie în cadă. Folosiți capuri de duș low-flow (curgere lentă) sau baterii de cadă cu două trepte de reglare a debitului, pentru reducerea consumului de apă caldă.

Sursa romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba