Sfârșit de săptămână cu vreme schimbătoare: Ceață și până la 19 de grade maxima termică

Adăugat la Știri

În sudul, sud-estul și local în estul teritoriului, vremea va fi în general închisă, cu ceaţă asociată izolat cu burniță. În zonele de deal şi de munte, vremea va fi caldă și predominant frumoasă cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade izolat in Moldova si 19 grade in Maramures

Joi, în sudul, sud-estul și local în estul teritoriului, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă stratiformă, asociată izolat cu burniță, iar valorile termice diune vor fi apropiate de mediile multianuale. În regiunile intracarpatice, precum și în zonele de munte, vremea va fi caldă și predominant frumoasă cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade izolat in Moldova si 19 grade in Maramures, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Vineri, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul și sud-estul țării, unde izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, cu celew mai mari valori in dealurile Banatului, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -5 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață.

Sâmbătă, în cea mai mare parte a țării vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar în regiunile extracarpatice, nebulozitatea joasă stratiformă va fi local persistentă și cu totul izolat se va asocia cu burniță sau ploaie slabă. Pe arii restrânse, îndeosebi la începutul și la sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -1 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni spre -5 grade.

Duminică, vremea va continua să fie caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În regiunile estice și sud-estice și local în cele sudice,nebulozitatea joasă de tip stratiform va persista mai ales la începutul zilei și noaptea, când, cu totul izolat se va asocia cu burniță sau ploi slabe. În restul țării cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, dar numai pe arii restrânseîn nord-vest și nord vor fi posibile ploi slabe. În special dimineața și noaptea, în zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 0 și 9 grade.

De luni până miercuri, vremea se va menține caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi în regiunile extracarpatice, trecător se vor semnala ploi slabe sau burniță, scrie romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii