Serviciu Județean de Ambulanță Alba funcționează cu mașini mai vechi de 8 ani, care au depășit norma de casare

Adăugat la Știri

ambulanta-albaServiciul Județean de Ambulanță Alba este principalul furnizor de servicii medicale de urgență de tip prespital din județul.

Acesta răspunde la aproximativ 90% dintre solicitări. Cu toate acestea serviciul, care are stații în mai multe zone ale județului Alba, dispune de un parc auto îmbătrânit, care cu greu face față necesităților. Situația dotărilor auto nu este una mulțumitoare, a declarat la Unirea FM  Gheorghe Munțiu, director medical al Serviciului Județean de Urgență Alba.

Gheorghe Munțiu, director medical al Serviciului Județean de Urgență Alba: ”Nu am mai primit ambulante, deși s-a promis. 78% dintre ambulanțe au depășit norma de casare. Din 46 de ambulanțe, 36 au îndeplinit norma de casare, au depășit 8 ani de funcționare.”

Numărul personalului nu a crescut și este nevoie de ambulanțe pentru a acoperi necesitățile județului Alba. La nivelul județului, Serviciul de Ambulanță este format din stația centrală de la Alba Iulia și 10 substații care acoperă toată populația

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii