Serviciile de Ambulanță și SMURD testează un nou sistem informatic, pe tablete

Adăugat la Știri

ambulanta-albaEchipajele de urgență vor utiliza, începând din acest an tablete pentru a colecta, stoca și transmite electronic datele medicale ale pacienților. Departamentul pentru Situații de Urgență  a informat că acest program se va realiza printr-un proiect al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Introducerea tabletelor urmărește atât ușurarea activității medicilor, asistenților și paramedicilor, cât și îmbunătățirea întregului sistem de urgență, care trebuie să devină mai rapid. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene, și este în faza de testare la Serviciile de Ambulanță și SMURD. Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Alba, Marius Șuluțiu a declarat la Unirea FM că acest nou sistem va ajuta la scurtarea timpilor de ajungere la caz, poate nu cu mult, dar 30 de secunde, uneori, contează foarte mult.

Citește și Serviciu Județean de Ambulanță Alba funcționează cu mașini mai vechi de 8 ani, care au depășit norma de casare

Marius Șuluțiu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Alba : ”Timpul se pierde din momentul în care dispeceratul medical dă solicitarea echipajului, care trebuie să ia adresa, simptomele, mai multe date. Acest timp se va scurta prin dotarea ambulanțelor cu niște tablete, legate direct cu dispeceratul medical, și efectiv toată fișa cazului, care apare în dispeceratul medical, printr-un click, va apărea pe acea tabletă și echipajul va putea pleca direct în misiune, fără a mai sta să completeze, să întrebe și să ia alte date. V-am spus, nu știm cu cât va scurta timpul, dar câteodată și 2 secunde fac diferența între viață și moarte.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii