Senatorul PNL Alexandru Pereș îi solicită Ministrului Dezvoltării Regionale încadrarea municipiului Sebeș într-o categorie superioară de importanță teritorială

Adăugat la Știri

sebesMinisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a inițiat și lansat, în dezbatere publică, proiectul de lege cu titlul „Lege privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului național, secțiunea a IV-a, rețeaua de localități” ce stă la baza clasificării unităților administrative de bază și a localităților din România în funcție de rolul lor teritorial.

Potrivit acestei legi, municipiul Sebeș ar urma să fie încadrat în categoria a VII-a „centre urbane cu funcții specializate”, în condițiile în care clasificarea cuprinde 8 categorii descrescătoare de importanță, pornind de la categoria I – Municipiul București și până la categoria a VIII-a, localități și sate aparținătoare municipiilor și orașelor.

Nu știu ce viziuni sau criterii s-au luat în considerare la nivelul Ministerului când Sebeșul a fost inclus în categoria a VII-a, știrbindu-i din prestigiul câștigat. Sebeșul este un municipiu cu rol de echilibru economic la nivelul județului Alba și potrivit tocmai criteriilor enunțate în această lege el ar trebui să facă parte, alături de Aiud și Blaj, din categoria a V-a – poli județeni secundari.” –  a declarat Senatorul PNL de Alba, Alexandru PEREȘ. Acesta a depus deja, la începutul acestei săptămâni, o interpelare scrisă adresată Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Vasile Dîncu, prin care atrage atenția asupra acestei probleme cerând, totodată, să i se comunice care au fost criteriile ce au stat la baza deciziei și dacă se are în vedere corectarea sa.

Citește și Consilierul județean, Daniel Zdânc, la Unirea FM : Un drum paralel cu drumul principal ce leagă Alba Iulia de Sebeș, poate să rezolve problema traficului infernal. Rezolvarea se află în curtea Consiliului Județean

Voi urmări foarte atent acest subiect și voi avea grijă ca Sebeșul să fie încadrat corect. Există deja și un memoriu al noilor autorități locale din Sebeș, depus la Ministrul Dezvoltării în 21 septembrie, prin care se prezintă, în detaliu, toate argumentele pentru care Sebeșul ar trebui să fie pol județean, dar la care încă nu s-a primit nici un răspuns. Sper ca Ministerul să reacționeze la sesizările noastre conjugate și să îndrepte această eroare înainte de a fi nevoie de amendamente sau alte metode parlamentare mai complicate.” –  a adăugat Alexandru Pereș, Senator PNL de Alba.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii