Semifinala concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, pe 10 aprilie, la Sala Unirii

Adăugat la Știri

sala unirii2Luni, 10 aprilie 2017, de la ora 09.00, la Sala Unirii din Alba Iulia se va desfăşura semifinala celei de a VI-a ediții a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.

Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia. În acest an, pentru cele patru locuri din finală, s-au înscris cinci licee albaiuliene, respectiv: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian, Colegiul Național Militar Mihai Viteazul și Liceul de Arte Regina Maria.

Reamintim că fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din 4 elevi, care vor trebui să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia. Astfel, în semifinală vor fi 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Citește și Sala Unirii, locul în care s-a citit, la 1 Decembrie 1918, actul fundamental-„Rezoluția Unirii“

Finala concursului, în care se vor califica doar patru licee, va fi organizată joi, 13 aprilie 2017, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall. De remarcat că din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan și Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian nu au câștigat niciodată concursul, iar Liceul de Arte Regina Maria a câștigat ultimele două ediții ale concursului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii