Se scrie istoria pasionaţilor de airsoft între zidurile Cetăţii Alba Carolina, sâmbătă, 20 august

Adăugat la Știri

airsoftPasionații de airsoft sunt invitați să cucerească Cetatea Alba Iulia la Adventure Airsoft Contest, un eveniment airsoft revoluţionar la nivelul României atât datorită locaţiei, cât şi regulamentului inedit al jocului.

Evenimentul este o etapă din “Triada Airsoft” transilvăneană organizat de ASOCIAŢIA DE AIRSOFT “SUPER DADDYS” în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

Competiţia sportivă ce va avea loc pe 20.08.2016 la Alba Iulia adună 6 echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş ce se vor înfrunta la o serie de probe cu grade diferite de dificultate, cuantificate cu puncte şi cronometrate de către arbitri, pentru ca la final cea mai bună echipă, cu cel mai bun punctaj, să câştige.

Ne dorim să transformăm pasiunea pentru airsoft într-o disciplină sportivă recunoscută pe plan naţional şi să eliminăm preconcepţiile celor care văd airsoftul doar o simplă joacă cu pistoale cu bile.Nu doar pasionaţii de airsoft sunt aşteptaţi la cetate, ci şi amatorii de trageri la ţintă. Există un spaţiu special amenajat pentru cei care vor să participe la concursurile şi probele puse la bătaie de către organizatori.

Probele sunt: eliberare ostatec, transport ostatec/VIP, prim-ajutor, tir cu echipa, ambuscada, eliminare cuib de mitraliera, tir sniper, aruncarea grenadei la punct fix, orientare interen. Pe tot parcusul traseului echipele vor fi insotite de arbitrii care cronometreaza si puncteaza fiecare atelier in parte urmand ca la final sa se stabileasca castigatorii. Se vor premia atat ocupantii locurilor 1, 2 si 3 cat si cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator.
Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, va fi deschis un atelier de tir gratuit deservit de airsofteri experimentati. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici in diverse modele de tinte si se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii