Se pregăteşte o lege pentru maşinile parcate pe trotuare

Adăugat la Știri

masini-parcate-ilegal-trotuarMinistrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, joi, că săptămâna viitoare va propune în şedinţa de Guvern un set de reguli în vederea degajării spaţiului public de maşinile parcate pe trotuare.

„Avem un proiect de hotărâre de guvern, este pe circuit de avizare şi care sper să primească aviz în şedinţa de miercuri a Guvernului. Vom avea cadrul legislativ prin care vom recrea condiţiile de degajare a spaţiului public”, a declarat, joi, Dragoş Tudorache în cadrul sesiunii online „De vorbă cu Ministrul tău”, iniţiată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Ministrul de Interne a explicat că legea va reglementa şi spaţiile pentru pietoni, scrie News.ro.

„Se reglementează şi spaţiile care trebuie lăsate pentru pietoni. Prin jumătate din Bucureşti nu se poate trece pe trotuar cu un cărucior de copil, vă spun din experienţă”, a mai spus Dragoş Tudorache.

Citește și Noi reguli pentru şoferii care au maşini cu volanul pe partea dreaptă

El a mai arătat că a discutat şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Municipiilor din România şi a propus ca banii colectaţi din amenzile date pentru parcări neregulamentare sau sumele obţinute din blocarea autovehiculelor să fie direcţionate către înfiinţarea a noi locuri de parcare, potrivit news.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii