Schimbări la admiterea de la liceu : Ponderea mediei celor 4 clase gimnaziale va conta doar în proporție de 20%

Adăugat la Știri

Schimbări la admiterea de la liceu. De anul acesta, ponderea mediei celor 4 clase gimnaziale va conta doar în proporție de 20% față de 25 de procente cât era până anul acesta.

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, se arată în ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial în luna august 2016.

Sesiunea de admitere din vara acestui an este prima în care se va aplica noua metodă de calcul, scrie romaniatv.net.

Citește și „Caravana meseriilor” o campanie de consiliere şi orientare profesională a elevilor din Alba

Proba scrisă la limba română din cadrul Evaluării Naţionale urmează să aibă loc la data de 19 iunie, pe 21 iunie va avea loc proba scrisă la matematică, iar la data de 22 iunie, elevii din clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la limba maternă.

Probele pe care le vor da elevii de clasa a 8-a vor avea loc pe 19 iunie la limba română, pe 21 iunie la matematică și pe 22 iunie la limba maternă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii