Rămâi conectat

Știri

Schimbări în mersul trenurilor de călători, începând de astăzi

Publicat

în

CFR Călători a anunțat că, în următoarele două săptămâni, programul mai multor trenuri va fi modificat, pentru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară între stațiile Vinţu de Jos și Sebeș Alba (între Sibiu și Vințu de Jos). Află toate detaliile de pe radiounirea.ro.

în perioada 31 mai – 14 iunie și respectiv 1 – 15 iunie

   IR 74-1 și IR 75-2 Brașov – Curtici – Lokoshaza – Budapesta și retur sunt anulate;

în perioada 1/2 iunie – 14/15 iunie

   IR 346-1 București – Brașov – Făgăraș – Sibiu – Vințu de Jos – Simeria – Budapesta – Viena, circulă ca tren IR 12346-1 și cu orar modficat pe rută deviată: București Nord (plecare 13:00, în loc de 14:00)– Brașov – Sighișoara – Coșlariu – Vințu de Jos – Simeria – Curtici (sosire 01:28), iar pe distanța Curtici – Viena circulă conform graficului din Mersul Trenurilor;

în perioada 1 iunie – 14 iunie

     IR 1539 (ramura de la trenul IR 346-1) Brașov – Cluj Napoca circulă ca tren IR 12539/-2 pe ruta Coșlariu (plecare 20:55) – Teiuș – Cluj Napoca (sosire 22:47);

   IR 1629 Sighișoara – Simeria (ramura pentru trenul 346-1) este anulat;

în perioada 1 iunie – 14 iunie

     IR 347-2 Viena – Budapesta – Vințu de Jos – Sibiu – Făgăraș – Brașov – București Nord, pe distanța Viena – Curtici circulă conform graficului din Mersul Trenurilor, iar pe parcurs CFR circulă ca tren 12347-2 și cu orar modificat pe ruta deviată: Curtici (plecare 04:20) – Vințu de Jos – Coșlariu – Sighișoara – Brașov – București Nord (sosire 17:23);

   IR 1628 Vințu de Jos – Coșlariu – Sighișoara (ramura de la trenul 347-2) este anulat;

în perioada 1 iunie – 14 iunie

     IR 1621/-2 București Nord – Brașov – Sibiu – Săliște – Sebeș Alba – Vințu de Jos – Aradu Nou – Timișoara Nord circulă ca tren 12621/-2 și cu orar modificat pe ruta deviată: București Nord (plecare 09:10) – Brașov – Sibiu – Loamneș – Copșa Mică – Blaj – Coșlariu – Vințu de Jos – Aradu Nou – Timișoara Nord (sosire 22:53);

   IR 1622/-1 Timișoara Nord – Aradu Nou – Vințu de Jos – Sebeș Alba – Săliște – Sibiu – Brașov – București Nord va circula tren IR 12622/-1 și cu orar modificat pe ruta ocolitoare: Timișoara Nord (plecare 08:11) – Aradu Nou – Vințu de Jos – Coșlariu – Blaj – Copșa Mică – Loamneș – Sibiu – Brașov – București Nord (sosire 21:53);

în perioada 1/2 iunie – 13/14 iunie

   IR 472-1 București Nord – Brașov – Făgăraș – Sibiu – Vințu de Jos – Curtici – Lokoshaza – Budapesta, circulă ca tren 12472-1 și cu orar modificat pe rută ocolitoare: București Nord (plecare 17:35) – Brașov – Sighișoara – Coșlariu – Vințu de Jos – Curtici (sosire 05:40), iar pe distanța Curtici – Lokoshaza – Budapesta circulă conform graficului din Mersul Trenurilor;

   IR 473-2 Budapesta – Lokoshaza – Curtici – Vințu de Jos – Sibiu – Făgăraș – Brașov – București Nord, pe distanța Budapesta – Lokoshaza – Curtici circulă conform graficului din Mersul Trenurilor, iar pe parcus CFR circulă ca tren 12473-2 și cu orar modificat pe ruta ocolitoare: Curtici (plecare 00:08) – Vințu de Jos – Coșlariu – Sighișoara – Brașov – București Nord (sosire 13:16).

De asemenea, în perioada 1 – 14 iunie 2015, intervin modificări și în circulația trenurilor Regio de pe secția Sibiu – Vințu de Jos. Modificările vor fi anunțate la nivel local, în stațiile de plecare/sosire.

sursa: telegrama.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba