Satul din România în care cârciumile sunt interzise se află în județul Alba

Adăugat la Societate

carciuma-interzisa-limba-judetul-albaDeși pare greu de crezut, există in România un sat în care cârciumile sunt interzise, iar acest sat se află chiar în județul Alba. Vezi pe radiounirea.ro despre ce sat e vorba și cum s-au opus oamenii deschiderii unei cârciumi, în numele unei legi nescrise, pe care o respectă cu sfințenie de veacuri.

În localitatea Limba din județul Alba, oamenii s-au revoltat atunci când cineva a anunțat că ar dori să înființeze o cârciumă. Ar fi încălcat o lege nescrisă a localității, o regulă care se respectă cu sfințenie de multă vreme. Iar exemplele pe care le dă această mică comunitate nu se opresc aici.

În 2007, atunci când turla bisericii veche de peste 70 de ani mai avea puțin și cădea, sătenii au adunat materiale, au strâns bani pentru meșteri de la Recaș și i-au chemat să facă reparațiile.

Toți aveau câte o responsabilitate: s-a hotărât cine aduce cuiele, cine vine cu tabla sau cine face de mâncare pentru muncitori.

În același an s-au organizat și pentru a face un podeț către o zonă unde aveau terenuri agricole.

Citește și Codex Aureus – comoara de 10 miliarde de dolari de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, cedată Ungariei?

În 2011 au strâns bani pentru o femeie din sat care avea nevoie de o operație de inimă. Apoi, câteva luni mai târziu, oamenii din sat au strâns bani pentru a trimite 11 copii ai unor familii nevoiașe într-o tabără.

Spiritul civic al celor din localitatea Limba se păstrează de zeci de ani. În anii `70, sătenii au ridicat singuri căminul cultural, iar câțiva ani mai târziu au participat la lucrările de canalizare – au săpat șanțuri pe toate străzile și au făcut bazin pentru captarea apei.

Limbenii și-au făcut chiar și un site, limbenii.ro, în care sunt prezentate realizările comunității.

sursa: greatnews.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.