Rămâi conectat

Social-Economic

Șase măsuri de finanțare din noul PNDR vor fi deschise la începutul lui 2016

Publicat

în

Alte șase măsuri de finanțare din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 vor fi deschise la începutul anului 2016, cea mai importantă fiind măsura dedicată schemelor de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), George Turtoi, într-o conferință privind noul PNDR, organizată în cadrul Indagra 2015. Citește mai mult pe radiounirea.ro

„Anul viitor, în lunile ianuarie sau februarie, vom deschide alte șase măsuri de finanțare din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014—2020. Cea mai importantă măsură este cea referitoare la schemele de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, dar vom deschide și măsura de împăduriri, măsura de cooperare, care de asemenea este foarte așteptată de cei din zona cercetării. Consider că noul program va merge mult mai bine decât vechiul program, deși, fără falsă modestie, actualul PNDR a mers destul de bine”, a spus Turtoi.

Citește și România, pe primul loc în cazul pierderilor din agricultură

Potrivit datelor furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), numărul proiectelor depuse până în prezent pe măsurile de finanțare deschise în acest an în cadrul PNDR 2014 — 2020 a ajuns la 5.865 de proiecte, iar valoarea totală a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a depășit 639 milioane de euro.

Primele sesiuni anuale de primire a proiectelor de finanțare prin intermediul PNDR 2020 au fost deschise în 25 martie 2015, când a început primirea de proiecte pentru Submăsura 6.1, Submăsura 4.1 și Submăsura 19.1, având o alocare totală de aproximativ 319,4 milioane de euro. Cele mai multe cereri de finanțare, respectiv 2.818, au fost depuse pentru Submăsura 6.1 ‘Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’ prin care fiecare proiect poate beneficia de maximum 50.000 de euro. Valoarea totală nerambursabilă pentru toate proiectele depuse prin această submăsură este de 118,46 milioane de euro.

„Un interes deosebit s-a înregistrat și pentru Submăsura 4.1 ‘Investiții în exploatații agricole’. AFIR a primit 617 de cereri de finanțare depuse on-line, dintre care 461 privesc sectorul vegetal. Valoarea totală nerambursabilă a tuturor proiectelor se ridică la 236,91 milioane de euro. Pentru Submăsura 19.1 ‘Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală’ au fost primite 178 de cereri de finanțare conforme în valoare totală de 2,44 milioane de euro”, se arată în datele AFIR.

Potrivit AFIR, proiectele din sectorul pomicol s-au lăsat așteptate deoarece cererile de finanțare necesită un timp mai îndelungat de pregătire având în vedere eliberarea unor avize și documente suplimentare (autorizația de plantare, proiect tehnic de plantare etc.). Astfel, pentru Submăsura 4.1a ‘Investiții în exploatații pomicole’ s-au depus 11 cereri de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 5,81 milioane de euro, iar prin Submăsura 4.2a ‘Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol’ s-au depus doar două proiecte cu valoarea de aproximativ 968.000 de euro.

În ceea ce privește proiectele ce vizează infrastructura agricolă, pentru Submăsura 4.3 ‘Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice’ au fost depuse on-line 31 de cereri de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 29,74 milioane de euro. De asemenea, au fost solicitate 3,99 milioane de euro prin 3 proiecte depuse on-line pentru componenta de irigații a submăsurii.

„Sesiunea de primire a proiectelor de utilitate publică, deschisă pe 24 septembrie 2015, aferentă sM 4.3 ‘Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice’, sM 7.2 ‘Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică’ și sM 7.6 ‘Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural’ rămâne deschisă până pe 18 decembrie 2015”, precizeată AFIR.

sursa agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba