Săptămână cu vreme închisă, ploile se transformă în ninsori: Prognoza meteo pentru zilele următoare

Adăugat la Știri
Administraţia Naţională de meteorologie anunţă o săptămână cu vreme închisă şi temperaturi în scădere. Ploile din primele zile se vor transforma în ninsori.
Luni: Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an. În vestul, nordul și centrul țării, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitații temporare, la început predominant sub formă de ploaie, apoi și lapoviță sau ninsoare, iar la munte vor fi precipitații mixte, mai ales ninsori la peste 1500 m altitudine. În sud și în sud-est precipitațiile se vor semnala mai ales noaptea și cu precădere în Muntenia; vor fi ploi cu tendință de transformare spre dimineață în lapoviță și izolat ninsoare. Pe suprafețe mici se va forma polei și, mai ales în zonele montane, va fi ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, dar local și la cote mai reduse în regiunile sud-vestice, iar noaptea și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in estull Transilvaniei și 10 grade,in Oltenia, minimele între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

Marți: Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie; astfel, cele maxime se vor încadra între -1 grad in estul Transilvaniei și 7 grade in sudul Olteniei, iar minimele între -7 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei se vor semnala precipitații locale, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, în Muntenia, mixte pe spații restrânse în Transilvania, iar în Dobrogea va ploua. Seara și noaptea precipitații mixte vor fi pe arii mai extinse în vestul și nord-vestul teritoriului. Izolat se va depune polei și pe alocuri, mai ales la munte, va fi ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, precum și în regiunile sud-vestice și pe litoral.

Miercuri:  Valorile termice se vor situa în continuare în jurul normelor specifice perioadei; cele maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 0 grade. Cerul va avea înnorări în vestul, centrul și nord-vestul țării unde vor predomina ninsorile, iar pe timpul zilei și în sud și sud-est, zone în care pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Olteniei și pe crestele montane.

Joi: Vor fi înnorări, la începutul zilei în extremitatea de nord-vest unde doar izolat va ninge slab, iar seara și noaptea în extremitatea de sud și sud-est unde va crește probabilitatea pentru precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor menține în jurul normelor; temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat va fi ceață.

Vineri – duminică: La începutul intervalului, vremea va fi rece, în spcial dimineața, apoi temperaturile vor fi în creștere, însă precipitațiile vor fi în extindere și în intensificare, scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii