Sanitas începe seria acțiunilor de protest: Miting, astăzi, în capitală

Adăugat la Știri

Sanitas începe seria acțiunilor de protest. Federaţia Sanitas organizează astăzi un miting, în Capitală,  din cauza nemulţumirilor legate de salarizarea din domeniul sănătăţii, acuzând că sunt diferenţe de plată chiar şi de 10.000 de lei între cadrele medicale. Acțiunea de protest se va desfășura între orele 10 și 15, în Piața Victoriei.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au mai anunţat că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment iar în 11 mai este programată o grevă generală. La mitingul de astăzi sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza „haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarăzării unitare. Premergător acțiunii de astăzi, au fost organizate, la nivel local, mai multe acțiuni de protest. Zilele trecute, angajații Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au ieșit în stradă 4 zile la rând.

Cel puţin 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar sunt aşteptaţi, astăzi, la mitingul din Piaţa Victoriei.

Citește și Peste 7 milioane și jumătate de lei, pentru extinderea şi dotarea UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier. În urma aplicarii legii 273 de salariaţi ai Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, adica aproximativ 20% dun totalul angajatilor, au incasat salarii mai mici cu pana la 800 de lei.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii