Sâmbătă și duminică, Festivalul „Zi Bade cu fluiera”, la Luncile Prigoanei, din comuna Șugag

Adăugat la Educație și Cultură

Festivalul Păstoresc „Zi Bade cu fluiera” ajunge în acest an la cea de-a 44-a ediție, și va avea loc în perioada 14-15 iulie 2018, la Luncile Prigoanei din comuna Șugag. Evenimentul reprezintă un motiv de sărbătoare pentru sătenii din Şugag, dar şi pentru cei care iubesc folclorul și muzica tradiţională românească.

Pe lângă spectacolul folcloric se vor pregătit și mâncăruri tradiționale și specifice de pe Valea Sebeșului: balmoș, înturnatul sau tocăniță de oaie la ceaun. Totodată, la fel ca la celelalte ediții, va fi organizată și o expoziție etnografică în aer liber cu ciobanii de altădată.

Sărbătoarea are, în fiecare an, în centrul ei tradiţionalul ritual al pregătirilor pentru plecatul oilor „amunte”, cum se spune. Se vor alege șefii “de munte” dintre cei mai buni gospodari, ciobanii, văcarii, copiii boitari şi bineînţeles băciţele.

Sâmbătă, 14 iulie, seara se va încheia cu discotecă în aer liber, foc de tabără și artificii, iar duminică, pe lângă activitățile amintite mai devreme, vor avea loc recitaluri de muzică populară, capul de afiș fiind ținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii