Rămâi conectat

Știri

Salariații din Tineret și Sport intră în grevă generală, de astăzi

Publicat

în

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, DJTS, Case de Cultură ale Studenţilor, Complexuri Sportive Naţionale intră în grevă generală, miercuri dimineaţă, până la soluţionarea problemelor legate de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor. Tot miercuri, ar urma să aibă loc prima rundă de negocieri pentur noul contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului.

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului intră în grevă. ” În ceea ce priveşte greva generală în sport şi tineret, aceasta se va desfăşura conform programului stabilit. Mâine (n.r. – miercuri) începând cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unităţi subordonate şi din unele federaţii sportive naţionale urmând ca în zilele următoare acestora să li se alăture şi ceilalţi colegi. În funcţie de rezultatul negocierilor colective care va debuta mâine, începând cu ora 15:00, vom decide asupra acţiunilor noastre de protest. Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnaturile membrilor care au anuntat ca susţin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informarile primite, aflam ca sunt directori care din exces de zel au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plangeri penale impotriva directorilor care au facut presiuni asupra angajatilor pentru a renunta la protest”, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, făcând referire la şedinţa reprezentanţilor grupului de lucru permanent nominalizaţi prin Ordinul Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 541/20.07.2018 .

„Din partea ministerului delegaţia a fost condusă de Secretarul General dl. Ion Cristinel RUJAN şi a fost compusă din: Secretar General adj. Dna Madalina Minciunescu, Consilier al ministrului tineretului si sportului Dl.Alex Ciuca, Consilier resurse umane Dna elena Iarca, Director directia juridica Dnul Dacian Stan. Din partea Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au participat: liderul Dnul Sandu Pop, Dl.Ionica Liviu si Dl.Andy Nagy. Alături de reprezentanţii sindicatului nostru au participat preşedintele Blocului Naţional Sindical Dl. Dumitru Costin şi secretarul general Dl. Horaţiu Raicu”, precizează sindicaliştii.

O altă concluzie a întâlnirii este aceea că au fost identificate inechităţi salariale, fiind solicitat un audit al Curţii de Conturi.

„Reprezentanţii ministerului ne-au comunicat că au făcut o centralizare a salariilor în plată la nivel central şi teritorial. Au constatat că pe lângă lucrurile revendicate de noi au identificat şi inechităţi salariale. Pe cale de consecinţă au solicitat Curţii de Conturi a României efectuarea unui audit privind salarizarea din aparatul central MTS si unitatile subordonate. La reproşurile făcute de preşedintele BNS privitoare la faptul că în cursul săptămânii trecute s-a aprobat în Guvernul României un Memorandum cu tema “Analiza de impact asupra transferului de competenţe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului şi sportului” fără ca S.N.S.T să fi fost consultat şi implicat în acest demers. Am primit promisiunea că de acum încolo, la elaborarea proiectului de lege care va consfinţi transferul de la MTS la autorităţile locale a structurilor de tineret şi sport, vor implica organizaţia noastră. Dacă mai adăugăm şi răspunsul dat de Dna. Secretar General adj,care nu a putut preciza un termen până la care Curtea de Conturi a României va finaliza auditul, concluzia care se desprinde este următoarea: FOLOSIREA CURŢII DE CONTURI ÎN ACEST DEMERS ÎI SCUTEŞTE DE RĂSPUNDEREA POLITICĂ ÎN A REZOLVA PROBLEMA SALARIZĂRII PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ACESTUI AN, CEL PUŢIN. Faptul că la rectificarea bugetară ce urmează a fi făcută peste câteva zile nu există nici o soluţie legislativă şi nici resursă financiară alocată suplimentar ne îndreptăţesc ca în numele SNST să declanşăm la nivel naţional o amplă acţiune care să vizeze demersuri în instanţele de judecată pentru toţi membrii SNST care au de revendicat drepturi salariale”, menţionează sindicatul.

În ceea ce priveşte negocierea Contractului Colectiv deMuncă, miercuri, de la ora 15:00, ar urma să aibă loc prima rundă de negociere a noului contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului, având în vedere că din data de 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai află sub incidenţa unui astfel de contract în pofida demersurilor făcute de S.N.S.T pentru rezolvarea acestei probleme.

Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, a declarat pentru News.ro că cea mai gravă problemă în urma declanşării grevei generale va fi întâmplinată în asigurarea personalului la 30 la sută din capacitate în taberele şcolare, acolo unde personalul este deja insuficient.

„Nu ştiu cum vor asigura cei 30 la sută din personal în tabere, nici nu vreau să mă gândesc. Mai ales că acum în perioada asta sunt foarte multe tabere, Aici este grav, un subiect delicat, toţi avem copii, e trist, dar nu avem ce face. Pentru că oamenii sunt foarte porniţi. Hai că la sportivi poate e altă problemă, acolo sunt adulţi, dar aici e vorba de copii”, spune Nagy.

El a mai precizat că personalul din MTS nu va intra în grevă: „Personalul din MTS nu intră în grevă, deşi eu cu ei am început acest sindicat. Dar ei au alte salarii, alte poziţii şi sunt şi presiuni. Pentru că au fost liste făcute cu semnături din cluburi sau DJTS-uri şi acum oamenii spun că nu mai vin pentru că au fost făcute presiuni de către directorii lor”.

Sursa:romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

18 aprilie, Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor: În Alba, 3 monumente patrimoniu UNESCO, Cetatea Dacică de la Căpâlna, Situl Rural Câlnic, Peisajul Cultural Minier Roșia Montană

Publicat

în

Astăzi, 18 aprilie, este Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor a fost stabilită în 1982 la Conferința Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Ziua este promovată de ICOMOS (organizație internațională neguvernamentală dedicată conservării monumentelor și siturilor lumii) la nivel global.

În Alba, azi, de Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor celebrăm cele 3 Monumente patrimoniu UNESCO: Cetatea Dacică de la Căpâlna, Situl Rural Câlnic, Peisajul Cultural Minier Roșia Montană şi cele 686 de monumente istorice de importanță națională și locală din Județul Alba.

Este vorba despre 202 monumente de arheologie , 448 monumente de arhitectură, 20 monumente de for public, 16 monumente memoriale/funerare

Judetul Alba dispune si de un bogat patrimoniu arheologic: Cetatea Dacica de la Capalna; Cetatea Dacica de la Cetatea de Balta; Cetatea Dacica de la Craiva (Apoulon sau Ranistorum); Orasele antice de la Apulum: Colonia Aurelia Apulensis si Colonia Nova Apulensis; Castrul Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia.

De asemenea in Judetul Alba intalnim si zone etnografice cu specific arhitectural – identitar din care amintim: Satele Sasesti, Valea Tarnavelor, Secuimea Trascaului, Valea Sebesului, Tara Aurului, Valea Ariesului, Culmea Trascaului, Tara Motilor, Satele de piatra.

Conditiile istorice au impus o diversitate a cultelor religioase. Comunitatile de ortodocsi, catolici, evanghelici, reformati si evrei au construit ample monumente arhitecturale care imbogatesc patrimoniul cultural al judetului Alba. Un segment important de monumente il constituie bisericile si ansamblurile manastiresti, proprietate privata a cultelor religioase – Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia; Episcopia Romano Catolica; Arhiepiscopia Romano-Catolica; Biserica Franciscana etc. Lacasurile de cult existente pe teritoriul judetului Alba constitue premisele dezvoltarii turismului ecumenic, religios.

Romania este membra UNESCO din 27 iulie 1956 si desi ascunde multe minuni: locuri frumoase ascunse de civilizatie, monumente istorice antice sau medievale, dar si monumente ale naturii, neschimbate de secole, are incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO doar sapte grupe de monumente sau locuri din Romania, printre care se regasesc asezarile sasesti cu biserici fortificate din Transilvania si fortaretele dacice din Muntii Orastiei.

Asezarile sasesti cu biserici fortificate din Transilvania, incluse in patrimoniul UNESCO din anul 1993, sunt: Biertan, Calnic, Darjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor si Viscri. Potrivit UNESCO, aceste sate fiind reprezentative pentru peisajul cultural al Transilvaniei de sud. Judetul Alba are trei monumente istorice inscrise in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Cetatea Dacica de la Capalna, Situl Rural Calnic si Situl Rosia Montana.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Detectoare pentru viață, în județul Alba

Publicat

în

În județul Alba, detectoare pentru viață

Marți 16 aprilie a început activitatea de montare a primelor detectoare de fum/monoxid de carbon din totalul de 500 de bucăți alocate locuințelor din județul Alba.
Mai multe familii din localitățile Noșlac, Vințu de Jos, Ighiu și Fărău au primit vizita pompierilor militari și voluntari, precum și a reprezentaților Delgaz, și au intrat în posesia unui asemenea dispozitiv, oferit cu titlu gratuit.
Activitatea este continuată în aceste zile în Arieșeni, Horea, Vadu Moților, Bistra, Ocoliș, Jidvei, Mihalț, Întregalde, Râmeț și Șugag.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba